Şakir Kurtulmuş'tan 3 Yeni Kitap


Çıra Yayınları ülkemizde şiir için gerçekleştirilen nadir çabalara Şakir Kurtulmuş’un üç şiir kitabını basarak destek olmaya devam ediyor. Usta şairin “Ah Güzel Bir Gün” , “Yusufun Kuyusu” ile “Ölüm ve Ayna” isimli kitapları okuyucularıyla buluşuyor.



   Şakir Kurtulmuş 1958 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü’nden mezun oldu. 1977 yılında çeşitli dergi ve gazetelerde çalışmaya başladı.



Yeni Devir Gazetesi’nde uzun bir  süre ‘Sanat-Edebiyat’ sayfasını hazırladı. 1980 yılında ‘Tin Yazıtları’ isimli bir edebiyat dergisi yayınladı. İnsan Yayınları’nın kuruluşunda yer aldı. Eskişehir’de lise öğrenimi sırasında ‘Fecir’ isimli bir duvar gazetesi çıkardı.



İlk şiiri Mavera Dergisi’nde yayınlanan Şakir Kurtulmuş’un Kıyam, Yönelişler, Mavera, Aylık Dergi, Bursa’da Sanat Edebiyat, Edep, Türk Dili, Şiir ve İnşa, Ay  Vakti, Ayine, Bir Nokta, Şehir ve Kültür, Yedi İklim dergilerinde şiir ve yazıları yayınlandı.



“Hz. Hamza” ve “Bilal-i Habeşi” isimli iki biyografi kitabı yayınlandı. “Ah Güzel Bir Gün” adlı kitabı 1985’te Akabe Yayınları’ndan, “Yusufun Kuyusu” adlı kitabı 2013’te Yedi İklim Yayınları’ndan ve “Ölüm ve Ayna” isimli kitabı ise Yedi İklim Yayınları’ndan 2014 yılında yayınlandı.

Kitapları satın almak için:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/ah-guzel-bir-gun/382016.html
http://www.kitapyurdu.com/kitap/yusufun-kuyusu/383831.html
http://www.kitapyurdu.com/kitap/olum-ve-ayna/382773.html

*
Kültür Sanat
Haber Merkezi