Bir Erkek 10 Adımda Nasıl Soğutulur?



 



Yalnızlık Allah’a has bir durumdur. Şayet tek başınıza bir ömür geçirebileceğinizi zannediyorsanız yanılırsınız. Şu veya bu şekilde, bu gün olmadı ama yarın hayatınıza birileri mutlaka girecektir. Hem ne demiş büyüklerimiz? Her kör satıcının vardır bir şaşı alıcısı. Buraya kadar tamam da önemli olan birilerinin hayatınıza girmeleri değil, sizi bulan ya da sizin bulduğunuz ya da istediğiniz kişi her kimse onun hayatınızda kalmasıdır.
Bugüne dek sanırım hep erkekleri nasıl elimizde tutarız, ne yapıp da kaçırmayız gibi konulara kafa patlatıp durdunuz. Dilerseniz değişik bir yol deneyelim ve onları bizden kaçıran şeyler nelermiş bakarak konuyu bu kez de farklı bir göz ile değerlendirelim.

Bolca Konuşun Her şeye Karışın Hatta İtiraz Edin
Beraber olduğunuzda hele de romantik anlarda sakın susmayın. Sukut ikrardan gelir dememişler mi? Yani konuşmazsan kabul etmiş sayılırsın. O halde siz durmayın, önünüze gelen hangi konu varsa yüksek fikirlerinizi beyan edin, susmayın, devamlı itiraz halinde olun. O ak derse siz hiç düşünmeden ‘Hayır canım sen bilmiyorsun ama o karadır’ deyin ki bir an evvel kendine gelsin. Neticede sizin istediğiniz onu kaçırmak değil mi? Diliniz ne kadar keskinse, kişinin kaçış hızı da o denli yüksek olacaktır.

Annesi Hakkında Devamlı Olumsuz Eleştiriler Yapın
Genel olarak bir erkeğin en hassas damarı hep ve daima kalbinde olacak, hayatında ilk tanıdığı dişi olan annesidir. Onun her hareketini kayıtsız şartsız doğru bulur ya da kıyamadığından toz konduramaz. Aldırmayın, nnu kendinizden uzaklaştırmak istiyorsanız annesi hakkında yapacağınız eleştiriler bu konuda yüzde yüz başarılı olmanızı sağlayacaktır.


Yerli Yersiz Kıskançlık Krizleri Çıkartın
Birisi ile telefonda mı konuştu, ya da ne bileyim bir dişiye mesaj ya da mail mi attı? Sakın bunu yutmayın, üzerine gidin, haddini bildirin ki nefes bile alamasın. Tüm bunları yaparken siz de telefonunuzu saklamayı, facebook ve mail şifrelerinizi vermemeyi düstur edinin. Neticede sizin kurallarınız var ama onun bu tür şeylere hakkı yok.

Özgüvenini Yok Edin
Bunun en iyi yollarından birisi aldığı maaşı başkalarınınki ile kıyaslamaktır. Unutmadan söyleyeyim diğer arkadaşlarınızın sevgililerini överek göklere çıkartmak da bir diğer etkin yoldur. Hele ki bunu rutine bağlayıp sıkça yaparsanız morali daha çabuk bozulur, ilişkinizden herhangi bir gelecek beklememek konusunda hemen karar almasına daha çok yardımcı olur.


Telefonlarını Karıştırın, Maillerine Bakın
Erkeğin bir an dahi nefes alması günahtır. Siz de buna fırsat vermeden bulduğunuz her boşlukta (mesela adam tuvalete gittiğinde falan) hemen bıraktığı yerden telefonunu alıp karıştırın. Kimleri aramış, ne yapmış bilmenizde fayda var. Gözlem süresini uzatın ki , geri geldiğinde sizi elinizde telefonla yakalasın, hatta açıklama yapmak durumunda bile kalın.Artık elinizde sevgilinizin telefonunu aradığı numaralarda sondaj yaparken yakalandığınızda ne söyleyeceğiniz size kalmış.  



Özbakımınızı İhmal Edin
İnsan kendisi ne kadar dağınık olursa olsun karşısındakinin bakımlı olmasını ve pırıl pırıl parlamasını tercih eder. Siz de yanınızdakini kaçırmak için karşısına tuhaf kıyafetlerle çıkın, dişlerinizi fırçalamayın ve dahi tuvalete gidip elerlinizi yıkamadan geldiğinizi ortalıkta söyleyiverin. İnanın amacınıza çok büyük bir katkısı olacaktır.

Toplum İçinde Onu Utandırın
Her ne kadar erkekler beraber oldukları kadın ile toplum içinde yücelmeyi ve herkesin kendilerine gıpta ile bakmasını tercih ederlerse de sizin amacınız onu kaçırmak ya… Şu halde durmayın onun başını milletin önünde eğecek hareketlerinize aralıksız devam edin. Tuhaf konuşmalar yapın, bolca eleştiri alın. Başarınız kaçınılmaz olacaktır, inanın.


Size Her İtiraz Ettiğinde Gözyaşı Silahını Kullanın
Evet… Elbette erkekler ağlayan kadınlara dayanamaz. Her istediklerini yapmaya çalışır hatta bunu yapacağım derken kendi kendisini telef eder. Lakin siz durumu abartın ve istemediğiniz her ne olursa, yerli yersiz gözyaşı silahınıza sarılarak ona dünyanın kaç bucak olduğunu gösterin. Bunu yapın ki ruhu daralsın, dünyaya geldiğine pişman olsun ve huzur hasreti içinde acilen yanınızdan uzaklaşsın.

Her Fırsatta Ne Kadar Zeki Olduğunuzu Gösterin
Söyleyin, vurgulayın ama anlamıyorsa da illaki defalarca anlatın. İlkokul müsamerelerinizden başlayarak artık kendinizi nerede ve hangi konumda başarılı gördüyseniz detaylıca açıklayın. Bir araya geldiğinizde onu sınav ederek aklında tutup tutamadığını kontrol edin. Eğer yeteri kadar verim alamıyorsanız başarılarınızı maddeler halinde yazarak eline verin. Sonuç olarak amacınız ‘Sizin’ ne denli bulunmaz bir hint kumaşı olduğunuzu kafasına şu ya da bu şekilde dank ettirmek değil mi?


Kendi Ailenizi ve Arkadaşlarınızı Hep Ön Planda Tutun Bunu Gösterin
İşte size son öldürücü vuruş… Ne yaptıysanız yaptınız ama gitmedi mi? Şu halde farklı bir yol deneyin. Onunla buluşma saatinize beş kala arayarak ‘Canım, biliyor musun? Teyzemin kızı doğurdu. Ay olmaz şimdi ona da gitmem gerek’ falan gibi bahaneler uydurun. Lakin sakın siz bunları yaparken ona aynı hakkı tanımayın. Sevgiliniz ne zaman benzer bir bahane ileri sürerse siz mutlaka kavga çıkarın ki kimin patron olduğunu anlasın.

Her yolu denediniz ve gitmedi mi? Artık bana ‘Bu kişiye özen gösterin, sakın başka bir dişiye kaptırmayın.’demekten başka bir yol kalmadı. Şaka bir yana, hayat o denli kısa ki keşke yapmamamız değil yapmamız gereken şeylere kafa yorsak ve zamanımızı daha güzel, daha verimli ve mutlu geçirebilsek.


Size bir sır vereyim mi? Bunların hiç birisini yapmadığınız taktirde zaten o her kimse sizin yanınızdan kaçması için ona herhangi bir sebep vermiş olmazsınız. Tüm bunlara rağmen de tek başınıza kaldıysanız o kişi sizin Kurbağa Prens’iniz değildir. Rahat olun ve sakın hayat ile ilgili umutlarınızı kaybetmeyin. Çünkü o hiç beklemediğiniz bir anda ve beklemediğiniz bir yerde, ama mutlaka karşınıza çıkacaktır.

Sevgiyle kalın.


Particia Muradi
patricia_muradi@yahoo.com