Toplumsal Değer Yönetimi



                                    

Toplumumuzun farklı eğilime, anlayışa sahip kesimleri kendi savundukları aslında hepimizi  ilgilendiren toplumsal değerleri üslendikleri misyonun sembolü haline getirerek bir diğer kesime dayatma halinde bu değerlerin savunuculuğunu yapmaktadırlar.

Sahip olduğumuz bu toplumsal, bize kimlik kazandıran , bizi biz yapan bu değerlerimiz olması gereken ve savunulması gereken değerlerdir.

Gariptir ki sonuçta zarar görenler, yıpratılanlar toplumun huzuru , toleransları ile birlikte bu değerlerimiz olmaktadır.Temel değerlerimizi  biribirimize dayatmaya devam etmek yerine kalkınmamızı  ilgilendiren öncelikli problemlerimize odaklanmak tercih edilmelidir.

Artık yetişmiş insan potansiyelimizin  kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek mevcut sistemlerin , ekollerin, markaların temsilciliğini yapmak yerine, kendi uzmanlık alanlarında , kendimize  ait farklı teknolojik çözümlerimizi , icatlarımızı ortaya koyarak  ülkemizin adını duyuran  milli orijinli değerlerimizi çoğaltmak yoluna gitmeliyiz.

Böylece kendi uzmanlık dallarımızın tezgahtarlığını değil, öncülüğünü yapan bir pozisyona girerek bu konuları daha fazla nasıl geliştirebileceğimizi düşünmeye başlamış oluruz.
Toplumsal bilincimizi canlı tutarak, doğru yönlendirmelerle kendi çözümlerimizi, markalarımızı çoğaltmak varolan potansiyelimiz yanında hiç zor değildir.

Sonuç olarak:
Zaten bize ait olan temel değerlerimizi sürekli tartışmaya  açık tutarak, birbirimize karşı savunmaya çalışmak  yerine, toplumumuzu daha ileri taşıyacak  konularla ilgilenmek, birbirimizle uğraşmak yerine bilimiyle, sanatıyla ilgilenen bir anlayışı yaymak zorunda olduğumuzu görmeliyiz.


AHMET FEVZİ ÜÇER 
www.gencgelisim.com
www.dahibeyin.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder