Bakır Bardakta Su İçmenin İnanılmaz Yararları?


Su içmek yararlı, bakır bardakta su içmek çok daha yararlı! İşte bakır bardakta su içmenin faydaları…

Hindistan’da yüzyıllardır kabul edilen ve Vedik kültürünü esas alan bir doğal şifa yöntemi vardır. Bu yönteme ayurveda ismi verilir. Ayurveda bir yaşam tarzıdır ve içinde bilincimizi yükselten, genel sağlık halimize olumlu özellikler kazandıran, yaşlanmayı geciktiren, aromaterapi barındıran bir sistemdir.
Ayurveda sistemine göre temel sıvı kaynağımız olan su, bakır bardakta içilirse, çok şifalı olduğuna inanılır. Eğer direkt olarak bakır kaptan su içmek istemiyorsanız, 8 saat bakır kabın içinde beklettiğiniz suyu, cam bardaklara dökere de içebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız bakırın kalaylanmış ve steril olmasına dikkat edin.
Öncelikle yazımızda da değineceğimiz ayurveda nedir biraz ondan bahsedelim. Ayurveda’nın çıkış noktası Hindistan olup Vedik kültürünü esas alan 5.000 yıllık bir doğal şifa sistemidir.
 
Ayurvedik sistem ise bir yaşam tarzı olup içinde bilincimizi yükselten, genel sağlık halimize olumlu özellikler kazandıran, yaşlanmayı geciktiren, aromaterapi ve sportif aktiviteler barındıran, genel olarak yaşam kalitemizi yükselterek daha mutlu, daha huzurlu olmamızı sağlayan etkileri barındıran bir sistemdir.
 
Ve bu sisteme göre temel sıvı kaynağımız olan su, bakır kaplarda muhafaza edilip içildiğinde bir şifa kaynağı olarak kabul edilip iyileştirici gücü olduğuna inanılan “Tamara Jal” etkisine sahip olur.
 
Faydaları ise neler mi?
 
Bakterileri geri püskürtür
Bakır oligodinamik olarak bilinir. Bu sayede bakterileri öldürebilme özelliğine sahiptir. Özellikle e. coli ve s. aureus adlı oldukça yaygın olan ve insanlarda çesitli hastalıklara sebep olan bakterilere karşı oldukça etkilidir.
 
Suyu arındırıp temizler bununla da yetinmez sterilize eder
 
Yukarıdaki özelliğinden dolayı aynı zamanda bakır, suyu sterilize eder. Hatta bakır kaplar sanitasyon sistemleri gelişmemiş ülkelerde suyu sterilize etmek amacıyla da kullanılır.
 
Küçük bir not: Bakır bardaktan su içemeyebilirsiniz, bunun için de suyu 8 saat bakır bir kabın içinde bekletip, günlük kullandığınız bardaklara dökerek içmeniz öneriliyor.
 
Beynimizin kıvrımlarını harekete geçirir
Beynimiz, verileri ileten sinir taşıyıcıları ile görevini yerine getirir. Bu iletkenler miyelin adı verilen ve beyindeki nöron akışını hızlandıran bir maddeyle kaplıdır. Bakır, bu akışları hızlandırmaya yardımcı olarak beynimizdeki veri alışverişini hızlandırır ve etkili düşünmemizi sağlar.
 
Tiroid bezini harıl harıl çalıştırır
Vücuttaki bakır seviyesinin eksikliği tiroid bezlerinin düzenli çalışmasını engeller ancak bakır, tiroid bezinin fonksiyonlarını yerine getirmesi için ihtiyaç duyduğu önemli minerallere sahiptir.
 
Bakır bardaktan su içildiği zaman vücuttaki olası mineral eksikliği önemli ölçülerde giderilir ve salgı bezinin fonksiyonları düzenli bir hale gelir.
 
Hayata daha pozitif bakmanızı sağlar
Aynı zamanda ayurvedik düşünce ve sağlık sistemine göre bakır kapların suya pozitif elektrik yükleme özelliği vardır ve bu pozitif elektrik vücudun sinirsel anlamda dengelenmesini sağlar.
 
Ağrıları, hiç görmediğiniz bir arkadaşınızmış gibi unutturur
 
Bakırın özelliğini alan su, içildiğinde kireçlenme ve romatizma gibi eklem ağrılarını hafifletme özelliği de bulunur.
 
Cildinizi temizleyip yeniler
 
Melanin vücudu koruyup ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar, akne ve kızarıklıkların önüne geçer. Melanin üretimi açısından oldukça etkili olan bakır, bu maddenin oluşmasını sağlar.
 
İçtiğiniz suya temas ettiği için, bakırın doğrudan bu özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
 
Yani tüm bunları da okuduğumuzda sevgili okurlar, bizim aklımıza “Büyüklerimiz kullanmakta haklıymış” demek geldi.
 
Bu arada kısacık bir not daha: Kullandığımız bakır ürünlerinin kalaylanmış ve steril olması da oldukça önemlidir.
*
Süper Beyin dergisi