Obama’ya Seçim Kazandıran Yöntem: NLP


NLP’nin günümüzün en gözde konularından birisi olup çıkmasına şaşırmamak gerek.
Üstelik bu moda, yöntem ya da adını ne koyarsanız, tüm dünyada ve hatta Amerika’nın yeni başkanı Barack Obama tarafından da kabul görmüş durumda. Kısaca test edildi, onaylandı ve işte bu nedenledir ki popülaritesini de hak etti.
NLP’nin sadece Başkan Barack Obama tarafından kullanıldığını düşünüyorsanız yanılırsınız derim. CIA ve Pentagon tarafından casusları işkencesiz konuşturmak adına kullanılan bir yöntem olduğu da Amerika kulislerinden kulağımıza gelenler arasındadır. Ancak vakit kaybettiren bir virüs olan dedikoduyu burada keserek bizi asıl ilgilendiren noktalarına göz atalım ne dersiniz?


Bu kadar iltifat gören NLP hakkında neler biliyoruz? Ya da en azından hayat içerisinde işimize nasıl yarayacak olduğuna dair bir fikrimiz var mı?

NLP Nedir?
Basit anlamı ile NLP: yanlış yerlere demirlemiş beyninizi basit ve kolay bir biçimde doğru rotalara çevirerek hayatı daha mutlu, huzurlu ve güvenli yaşamanızı sağlarken çevremizde bulunan diğer insanları da olumlu yönde etkilememiz için bize yardımcı olur.

Böyle bir yöntemi birkaç sayfada anlatmak mümkün olmadığından öncelikle nerelerde ve nasıl kullanacağımıza dair bilgilenerek işe başlamamız gerekecektir. Bunu yaparken de tarz olarak kendime oldukça yakın bulduğum Amerikalı NLP uzmanı Michael Stevenson’ın da tespitlerinden faydalanarak oluşturduğum bir karmayı hemen aşağıda geçiyorum.

NLP Nerelerde kullanılır?
- NLP size bilinçsiz aklınız ile iletişim kurmanızı sağlayıp onu kullanarak kendinizi olumlu yönde değiştirir ve gelişiminize katkıda bulunur.
- İnsanları, hatta tanımadıklarınızı bile kelimelere dahi ihtiyaç duymadan etkilemenize yardımcı olur.
- Kişiler üzerinde olumlu etkiler bırakarak onlara liderlik etme fırsatını size sunar.
- İletişim ve liderlik yeteneğinizi geliştirerek istediklerinizi elde etmenize yardımcı olur.
- İnsanları iletişim yeteneğinizle ilk anda etkileyebilmek üzere elinize altın bir anahtar verir.
- Özellikle sıcak satış yapan biriyseniz insanlar üzerinde ürününüze sahip olma isteği uyandırabilmek de NLP’nin sırlarından birisidir.
- Kaliteli elbiseler, cinsellik gibi öğelerle kendinizi ön plana çıkartmak üzere savaş vermenize gerek kalmadan sadece kişiliğiniz ile insanların üzerinde güzel bir etki bırakmanıza yardımcı olur.
- Kafanızdaki olumsuz düşünceleri olumlu olana çevirmenize, fobilerinizden arınarak daha rahat ve mutlu bir hayat sürmenize katkı sağlar.
- Sözlü iletişimde kelimeleri nasıl kullanacağınızı öğreterek insanların akıllarında güzel bir resim oluşturmanız için sizi destekler.

Her Alanda Başarı İçin NLP!
Hayatımıza böylesi bir ışık katabilecek bu yöntemin öğrenilmesi hiç de zor değil. Gerek internet ortamında ve gerekse bu işin eğitimini almış profesyonel kişilere danışarak yoğunlaşmak istediğiniz alanlarda bilgi alabilmeniz mümkün.
Bunun içinse konu gelip yine şu soruda düğümleniyor. ‘Yapmak istiyor musunuz?’ Cevabınız ‘Evet!’ ise önünüzde hiç kimse ve hiçbir şey engel oluşturamaz! Sizce de öyle değil mi?
Sevgiyle kalın.

Patricia Muradi
patricia_muradi@yahoo.com

Kaynak: www.gencgelisim.com