BAŞARIYI İSTİYORSANIZ İLK ADIMI ATMANIZ GEREKİYOR


Bir tane ineği olan köylünün birine bir gün sormuşlar:
— İneğin ne kadar süt veriyor?
 Köylü cevap vermiş
— İneğim hiç süt vermez. Sütü ondan sizin almanız gerekir.

Evet, bu kısacık fıkra ile gelin, kıssadan bir hisse çıkaralım çabucak:
Üniversiteye hazırlanan bir öğrenciyseniz ve girmek istediğiniz özel bir bölüm varsa, bu bölümün gerektirdiği puanı alabilmek için hemen faaliyete geçmeniz gerekiyor. Hemen bir çalışma planı hazırlayın. Eğer gerçekten o bölümü kazanmak istiyorsanız, bunu gerektirecek emeği harcayın (Sütü inekten sağmaya başlayın). İnanarak ve isteyerek çalıştığınızda, istediğiniz yeri kazanma olasılığınız yükselecektir (Kabınıza süt dolmaya başlayacaktır). Belki günde iki saat daha az uyuyacaksınız, belki de yorulacaksınız. Ama asla yılmayacaksınız!
Zemahşeri, bakın ne diyor : “ Karanlık geceleri ben uykusuz geçirirken, sen sabaha kadar uyuyorsun. Ondan sonra da bana yetişmek istiyorsun. Ne gezer?”
Anlamadığınız yerleri öğretmenlerinize soracaksınız. Evde konu tekrarı yapacaksınız, bol soru çözeceksiniz, planlı olarak çalışacaksınız. Çalışma planı oluşturup, çalışma, dinlenme, eğlenme zamanları konusunda hassas bir denge oluşturacaksınız. Kısaca bir şeyler yapacaksınız. Bunları yaparken size rehberlik edecek öğretmenlerinizden, bu konuda tecrübeli büyüklerinizden olabildiğince faydalanacaksınız. Ama bir şeyler yapacaksınız; yatmayacaksınız. Yattığınız yerden mükemmeli beklemek ancak ahmaklık olur. Yattığı yerden başarıya ulaşanlar ancak karpuz, kavun, kabak türü ürünlerdir.
Zafer, ilk adımla başlar; unutmayın.
Başarı dolu nice günlere…

Bilal Özbay
bilal@akiskitap.com

Kaynak: www.gencgelisim.com