NLP'de Alt Temsil Sistemleri (Metaprogramlar)

Metaprogram insanların davranışlarının altında yatan düşünce modelleridir. Bazılarına anormal gelen ama size göre normal olan bir şey ya da tam aksi bir durumla karşılaşmışsınızdır mutlaka. İşte bu tür durumlar metaprogramların farklılığından kaynaklanmaktadır.

Özellikle karar verme ve motivasyon sağlama konusunda metaprogramlar etkilidir. Eğer karşınızdaki kişiyi etkileyerek, motive olmasını sağlamak istiyorsanız metaprogramlarını bilmeniz sizin için önemli bir avantajdır. NLP’nin ortaya koyduğu bu teknik sayesinde beklenmedik durumlarda beklenmedik etkiler ve başarılar elde ettiğimi söyleyebilirim. Bir müddet beraber olduğum ya da tanıma fırsatı bulduğum insanlarla nasıl iletişim kurmam gerektiğini, onlarla dost olmak için nasıl davranmam gerektiğini öğrenmiştim çünkü.
NLP tekniklerinin hayata geçirilmesinin ne gibi sonuçlar ortaya koyduğunu, insanlar arası etkileşimi nasıl etkilediğini göreceksiniz. Böylece anlatılan tekniklerin masal ya da ütopik şeyler olmadığını anlayacaksınız.
Bazen çok etkileyici ifadeler kullanırsınız, birileri beklediğiniz tepkiyi gösterirken, birileri kılını bile oynatmaz. Bazen bir söz birisini harekete geçirmeye yeterken, diğerinde hiçbir hareketlenme olmaz. İşte bu durumun sebebi yanlış anahtar kullanmanızdır. Hem iş hayatınızda, hem özel hayatınızda etkili bir iletişimci ve motivatör olmak istiyorsanız doğru anahtarları kullanmanız gerekmektedir. 


NLP ile Başarı/Yücel Gökmen
Dahi Beyin Blog


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder