Engeller İçimizde



İki bilge, küçük bir gölün kenarında oturmuş derin derin sohbet ediyorlardı. O sırada bir köpeğin tuhaf hareketleri dikkatlerini çekti. Çok susamış olduğu belli olan köpek, gölün kenarına kadar geliyor, tam su içecekken kaçıp gidiyordu. Köpeği dikkatle takip etmeye başladılar. Sonunda onun suyun yüzeyinde gördüğü kendi aksinden korkup kaçtığını ve bu yüzden susuzluğunu bir türlü dindiremediğini anladılar.

Köpek sonunda susuzluğa dayanamayıp göle atladı ve kana kana su içti. Bilgelerden biri yanında oturmakta olan arkadaşına dönüp şöyle dedi:
“Bu basit gibi görünen olaydan ne ders çıkardım biliyor musun? Bir insanın hedefi ile arasındaki tek engel çoğu zaman kendi içinde büyüttüğü korkular ve yapamayacağına dair inançlarıdır. Yani, kişi kendi engelini kendisi kurar. Ancak bu engeli, yani kendisini aşmayı başardığında hedefine ulaşabilir.”

Olumsuz inançlar yaşamınızdaki şiddetli depremlerdir. Siz tam biraz yol almış ilerlerken, saklandıkları yerden çıkar ve büyük sarsıntılar yaratarak her şeyi yerle bir ederler.

Tüm insanlar dünyaya eşit şartlarla gelmişlerdir. Dünyaya gelirken kimseye torpil geçilmemiştir. Bu yüzden, bir kişi bir işi yapmayı başarmışsa bunu siz de yapabilirsiniz.  NLP’nin bu temel ilkesi size yol gösterici olmalıdır. Eğer yapamıyorsanız, size engel olan tek şey yapamayacağınıza inanmanızdır.


Müge Kasaroğlu
Dahi Beyin Blog


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder