Batılı Liderlerden Liderliğin 10 Farklı Tanımı



Peter F. Drucker (Öğretim üyesi ve yönetim bilimci): Yöneticilik işleri doğru yapmak demektir; liderlik ise doğru işleri yapmak…

George S. Patton (Amerikalı komutan): Çalışanlarınıza işleri nasıl yapacaklarını söylemeyin, ne yapacaklarını söyleyin sadece… Ve elde edecekleri sonuçlarla sizi şaşırtmalarına izin verin.
Dwight Eisenhower (ABD 34. Başkanı) : Liderlik kendi istediğiniz bir şeyi bir başkasına, o istediği için yaptırma sanatıdır.
Napoleon Bonaparte (Fransız imparator): Lider bir ümit taciridir.
Benjamin Disraeli (İngiltere başbakanı): İnsanları takip etmek zorundayım. O halde onların lideri değil miyim?
Elaine Agather (ABD’li işkadını): Doğuştan getirdiğiniz liderlik içgüdüsü omurgadır. Zaman içinde bu omurgayı koruyan sinir dokularını ve kasları inşa edersiniz.
Robert Half (ABD’li işadamı): İşleri delege etmek, delege ettiğiniz kişi için delege edilecek yeni işler demektir.
Groucho Marx (Komedyen-oyuncu): 1000 erkekten sadece 1 tanesi erkeklerin lideridir; diğer 999’una kadınlar liderlik eder.
Theodore M. Hesburgh (ABD’li rahip): Liderliğin özü vizyona sahip olmaktır. Ne olduğunu kestiremediğin bir trompeti çalamazsın.   
Theodore Roosevelt (ABD 26. Başkanı): En iyi lider, istediğini yaptıracak doğru adamları seçecek bir sağduyuya sahip olan ve onlar işlerini yaparken onlara karışmamayı başarabilen kişidir.
   


Dahi Beyin Blog