CEVİZDEKİ GİZLİ ZEKA

 

 Kış mevsiminin sevilen yiyecekleri arasında bulunan cevizle insan beyni arasındaki benzerliği hiç
düşündünüz mü? İkisi de birer kabuk tarafından korunuyor. Şeklen bir birine çok benzemesi dikkatlerden kaçmıyor. Cevizle insan beyni arasında bir bağlantı olabilir mi? İste bu sorunun cevabını bilim adamlarının araştırma konuları arasında bulunuyor.

ZEKÂ GELİŞTİREN BESİN CEVİZ

Son yıllarda yapılan araştırmalarda cevizin insan sağlığı açısında son derece önemli olduğu belirtiliyor. Özellikle kış aylarında en önemli enerji kaynaklarından biri olan cevizin 100 gramından 700 kilo kalori enerji elde edilebiliyor. Mineral, protein, vitamin ve yağ açısından oldukça zengin bir ürün. Hala üzerinde ciddi araştırmalar yapılıyor. Kolesterolü düşüren, tansiyonu düzenleyen, kalp ve damar sağlığı açısından büyük faydaları bulunan cevizin en önemli özelliği zekayı geliştirmesi. Beyin ve ceviz, şekil açısından olduğu kadar içerik olarak da çok benziyorlar. İnsan vücudunda gümüşü kullanan tek organ beyindir. Bu açıdan gümüş içeren ceviz, özellikle çocukların zeka gelişiminde büyük rol oynuyor.
Cevizdeki gümüşün, beynin sağ ve sol tarafındaki bilgi alışverişinin hızını artırdığını belirten uzmanlar, fazla ceviz tüketenlerde zeka gelişiminin yüksek olduğunu belirtiyorlar.
Türkiye’deki ceviz yetiştiricileri ilaçlama ve gübreleme yapmadığı için tamamen organik olarak yetişmektedir. Bu durum ise insan sağlığı açısında her hangi bir olumsuzluk içermiyor.
Sağlıklı ve zeki bir nesil için okullarda sadece süt değil çocukların ceviz, badem ve fındık tüketmesi de sağlanmalı. Her sabah, bir ilköğretim çocuğu masaya oturduğunda mutlaka birkaç tane ceviz içi yemeli. Bu tüketim badem ve fındık gibi ürünlerle desteklenmelidir.
Yetişkinlerin ise günde 5 ceviz içi yemelerini öneren uzmanlar, ''Dünyanın en iyi kalpçileri mutfağa 5 ceviz girmesini öneriyor. Sağlıklı bir gelecek için cevize daha büyük önem verilmesi gerektiğini belirten yetkililer, Gelişmiş ülkeler, sabah kahvaltısında ceviz tüketildiğini ve dondurmalarında bile ceviz kullanıldığını kaydediyor.

Kaynak:www.gencgelisim.com