İş İngilizcesi Nasıl Geliştirilir?


Dragoman Akademi kurucu ortak ve eğitmeni Çağatay Dönmez ile iş İngilizcesi üzerine konuştuk:



1: İş hayatında kullanılan İngilizce ile günlük İngilizce ile farkları nelerdir?
Öncelikle altını çizmeliyiz ki dil olarak ‘İngilizce’ tektir. İş İngilizcesi kavramı terim olarak yerleşmiş ve yaygın olarak kullanılıyor olsa da ‘İş için İngilizce’ terimi daha doğru bir ifadedir. Hatta en doğrusu çalışanların, yöneticilerin ‘kendi özel iş alanları, pozisyonları, iş tanımları için İngilizce’ ifadesidir. Bu nedenle iş hayatında kullanılan İngilizce sektöre göre ve kullanıcılar açısından da gerekli olan İngilizce iletişim becerilerine göre değişebilmektedir. Sonuç olarak İş hayatında kullanılan İngilizce ile günlük İngilizce arasında dil yapısı, öğeleri, vs. açısından fark yoktur. Sadece iş için İngilizce alanında bu alana özel daha gelişmiş dil becerileri devreye girmektedir. Dolayısıyla ideal durumda öncelikle kullanıcıların ‘Genel İngilizce’ seviyelerini yeterli düzeye getirmiş olmaları ve sonrasında İş için İngilizce becerilerini geliştirmeye, profesyonel düzeye taşımaları gerekmektedir. Bu daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

2: İş dünyasının kendine özgü bir İngilizce litaretürü var mı, yoksa daha gelişmiş bir ingilizce mi kullanılıyor?
Yukarıda da vurguladığımız gibi İş dünyasının ve özellikle sektörlerin kendilerine özel bir İngilizce terminolojisi, literatürü muhakkak ki var. Diğer yandan daha gelişmiş bir İngilizce kavramı terminoloji ya da literatürü değil de ileri düzey İngilizce iletişim becerilerini kapsıyor. Bu becerileri ise sunum, müzakere, toplantı, yazışma ya da İş dünyasında gerekli genel iletişim becerileri olarak örnekleyebiliriz.

3: İyi bir eğitimle sahip olunan iş ingilizcesinin iş dünyasının profesyonellerine katkıları nelerdir?
İşlerini profesyonel bir İngilizce ile icra etmenin yöneticilere ve kilit iletişim pozisyonlarındaki çalışanlara katkısı son derece fazladır. Daha doğrusu bunu bir ön koşul, zorunluluk olarak kabul etmek gerekmektedir. Günümüzde hat safhada küreselleşen dünyamızda İş için İngilizce iletişim becerileri performans, karlılık, büyüme gibi kavramlarla doğrudan ilişkili hale gelmiştir. Nasıl bir yöneticinin sadece Türkçe kullanımı gerektiren bir durumda etkin Türkçe sunum yapabilmesi, müzakere edebilmesi, toplantı yönetebilmesi, yazışma yapabilmesi gerekiyorsa, aynı şekilde İngilizce kullanımı gerektiren durumlarda da etkin İngilizce becerileri sergiliyebiliyor olması gerekmektedir. Artık uluslarası çalışan veya yabancı firmalardaki yöneticilerin başarılarının en önemli anahtarı İngilizce beceri düzeyleri olmuştur.

4: İş İngilizcesi nasıl öğrenilir ve geliştirilir?
Bu soruya kısa ve öz bir yanıt verebilmek takdir edersiniz ki kolay değil. İş için İngilizce olsun, Genel İngilizce olsun ya da başka bir dil olsun, dil öğrenmek en önemlisi çaba ile ve doğru tasarlanmış eğitimlerle olur. Kişilerin öğrenme profilleri, alışkanlıkları ve motivasyonları da çok önemli rol oynar. İş için İngilizce iletişim becerilerinin gelişmesi için gereken baş faktör amaca ve hedefe yönelik eğitimdir.

5: Siz iş ingilizcesini nasıl bir programla öğretiyorsunuz?
Bu bizim uzmanlık alanımızdır. Özellikle iş için İngilizce iletişim becerilerinin gelişmesine yönelik workshoplar, özel programlar, bire-bir koçluk ve destek sunuyoruz kurumsal müşterilerimize ve bireysel öğrencilerimize. Okurlarınız daha detaylı ve kapsamlı bilgilere www.dragomanakademi.com adresinden ulaşabilirler.

6: Eğitimlerinizin ücretleri nasıl belirleniyor? Güncel eğitim fiyatlarınız nelerdir?
Kişiye ya da kuruma özel program tasarlayan butik anlayışta eğitim veren bir firmayız. Fiyatlar projeye ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. İlgi ve ihtiyaç duyabilecek okurlarınızın bizimle temasa geçmelerini rica ederiz.

7: Okurlarımız size nasıl ulaşabilir?
Kurumumuz Nişantaşı Bölgesindedir.Görüşmek istedikleri hertürlü konuda kapılarımız herzaman açıktır.
Elektronik ortamda bilgi almak isterlerse Eğitim Koordinatörümüz Buket Gedik ile buket.gedik@dragomanakademi.com mail adresinden yada 0212 240 65 90 numaraları telefonlarımızdan iletişime geçebilirler.


***


Dragoman Akademi, kariyerinizin her adımında başvurabileceğiniz İstanbul’un en seçkin İngilizce Eğitim Merkezidir. İş İngilizcesi öğrenmek isteyen bireylerin, yöneticilerin kariyer dostudur. Kurumsal çözümleri İnsan Kaynaklarının tercihlerine ve önceliklerine uygun planlar. Bireylere İngilizce özel ders veya mini grup eğitimleri, kurumlara her seviyeden kapalı grup eğitimleri, hızlandırılmış seminerler ve atölye çalışmaları sunar. İş İngilizcesine yönelik Atölye Çalışmaları, Dragoman Akademi merkezinde dönem dönem genel katılıma açık olarak da düzenlenir.

Dragoman Akademi, Yönetici düzeyinde İngilizce etkin toplantı ve sunum becerileri eğitimleri, CEO ve CFO düzeyinde yatırımcı sunumları, yönetim kurulu İngilizcesi, orta kademelere İngilizce yazışma teknikleri ve İngilizce müzakere becerileri eğitimleri verir. Çokuluslu firmalara İngilizce satış eğitimleri, kariyerini erken planlayanlara IELTS, TOEFL, TOEIC, BULATS, GMAT ve GRE gibi uluslararası test hazırlık programları sunar.

İş İngilizcesi Koçluğu alanında hep ilklere imza atan Dragoman Akademi, ‘ENGLISH 155 Challenge Me©’ ve ‘ENGLISH 202 / 402 Speaking Lab©’ Serileri gibi yenilikçi ve hızlı üst düzey İngilizce eğitim programlarının da yaratıcısı ve uygulayıcısıdır.

İnglizce iletişim becerilerini güzelleştirmeye kendini adamış Dragoman Akademi, kurumların IK / Eğitim bölümlerinin eğitim hedeflerine ulaşması için onlara etkin modeller sunar. Üst-Orta düzey yöneticilerden kilit noktalardaki diğer çalışanlara kadar firmaların gelişmesini hedeflediği adayları için kapsamlı ön analize ve takiben terzi işi çözümler sunmaya dayalı eğitim modelimiz IK ve Eğitim bölümlerine eğitim bütçelerini en etkin şekilde kullanma fırsatı sağlar. Akademik takip ve katılımcılara dair performans raporlamasında sektör kalite lideri Dragoman Akademi IK dostu çözümleriyle Türkiye’nin seçkin firmalarının hep yanında olmuş, önemli referanslar edinmiştir.

Dragoman Akademi bir Dragoman Grup şirketidir. Grubumuz eğitim, çeviri ve interaktif teknoloji alanlarında iletişimi güzelleştiren ve kolaylaştıran çözümler sunar.

Dr. İnanç Yaşayan
inancyasayan@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder