Yağmur KİŞİLİK TESTİ


Fırtına çıktı. Aniden bastıran sağnakta yürüyorsunuz. Son sürat koşsanız bile gideceğiniz yere beş dakika uzaktasınız. Aşağıdakilerden hangisi sizin yapacağınızı en güzel tanımlayandır?
 
1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim.
 
2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum. Bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım.
 
3- Şemsiyesini paylaşabileceğim biri ya da şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadıgına bakarım.
 
4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım. Onu kullanırım.
 
.

.
 
Cevaplar:
 
Fırtına hayattaki beklenmedik ve kontrol edilmeyen güçleri temsil eder. Cevabınız sizinle sevdiğiniz ya da bir arkadaşınız arasında kavga bir çıktıgında nasıl davranacağınızı betimler.
 
1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim:
 
Siz aranızdaki sorunları halletmeye geçmeden önce karşı tarafın öfkesinin dinmesini bekleyenlerdensiniz. Onların istedikleri kadar bağırıp çağırarak içlerini boşaltamasını seyredersiniz ve sonra kendi bakış açınızı soğukkanlılıkla ve tarafsız olarak sunarsız. Bazıları buna akıllıca vir yaklaşım derken diğerleri sinsice oldugunu söyler.
 
2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum, gideceğim yere kadar koşarım:
 
İçlerindekilerin hepsini döktüğünüz sürece tartışmanın sonunun ne olacağı umrunuzda değil. Sizce siz haklısınız ve tartışacak hiçbirşey yok. Eğer karşınızdaki size öfkeyle davranıyorsa sizde öfkeyle karşılık veriyorsunuz. Bağırıyorsa siz de bağırıyorsunuz. Bu sizi tartışmak için pek eğlenceli biri yapmasa da en azından nerede durduğunuzu anlamanız çok kolay.
 
3- Şemsiyesini paylaşabileceğim ya da alabileceğim bir dükkan olup olmadıgına bakarım:
 
Karşıtlıklar ve tartışmalar size göre değil. Bu nedenle kavga çıktığında bile siz daima karşı tarafı sakinleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki bu davranış bazen işleri daha da kötüleştirir. Zaman zaman durup fırtınayı göğüslemelisiniz.
 
4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım, onu kullanırım.
 
Her suçlamaya verecek bir cevabınız, her yanlışınıza bir özrünüz olduğunu düşünüyorsunuz. Size göre bir tartışma, atışma yeteneğinizi bilediğiniz bir gösteri… Bu tavrınız başkalarına bunaltıcı gelebilir. Ama büyük olasılıkla bunun için de bir açıklamanız vardır.
*
Kaynak: Süper Beyin dergisi