Türkiye'nin En Genç Bakanının Birinciliklerle Geçen Okul Hayatı

 
1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni, 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.


Y1990-1992 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, pazarlama, organizasyon ve uluslararası iş idaresi dallarında uzmanlaştı. 1992-1994 yılları arasında, Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994-2002 yılları arasında Ankara'da ticaretle uğraştı. 2002 yılından beri ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyor.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin 'en genç bakanı' olarak tarihe geçti. Türk ekonomisini emanet alan Ali Babacan'ın başarısı daha okul yıllarından belliymiş. Daima çalışkan bir öğrenci olan Ali Babacan, Ankara TED Koleji'ni ve ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitirdi.

1985 TED Koleji yıllığında yazılanlara göre Ali Babacan, okulda oldukça popüler bir öğrenciymiş. Öyle ki, bütün öğretmenler ve öğrenciler tarafından tanınır ve sevilirmiş.

Okul yıllığında 1572 numaralı Ali Babacan için şöyle yazıyor: "Herhangi bir konu üzerinde öğretmenleriyle çok tartışabilen arkadaşımızın bir özelliği de çok güzel alışveriş yapmasıdır. Çoğumuzun tabiri caizse kazık yediği satıcılardan kendisi hemen hemen böyle bir tuzağa düşmez ve nerede kaliteli eşyaların satıldığını çok iyi bilir. Maharetlerini anlatmakla bitiremediğimiz bu arkadaşımıza, hayatı boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz."

Hiç kimse anasından bakan olarak doğmadı sonuçta. Başarının her bir adımında inanç, çalışmak ve sabır var. Bugün lise ve üniversite sıralarında olanlar ve başarı merdivenlerini sabırla çıkan öğrenciler, yarının bakanları, başbakanları ve iş adaları olacaklar. Siz bu halkanın neresinde olacaksınız acaba?

 Kaynak:www.gencgelisim.com