Hipnoz ile Geçmiş Yaşamlara Yolculuk

1997 yılında hipnoz eğitimleri almaya başladığımda benim de ilk ilgimi çeken konulardan biri geçmiş yaşamlara yolculuk konusuydu.

Hipnozdan konu açıldığında, insanların bir şekilde inanarak veya inanmayarak sadece merakını gidermek için geçmiş yaşam deneyimlerini sorduğuna sıkça şahit oluyorum. Ve kimisi de katılmak ve deneyimlemek istiyor.
Verdiğimiz hipnoz eğitimlerinde olsun, yaptığımız özel geçmiş yaşantı deneyimlerinde olsun, insanların birçok farklı zaman dilimlerinde birçok farklı yaşamlarda bulunduklarına tanık oldum.
O insanlar ve ben bu deneyimleri yaşadık ve geride bıraktık. Elbette onların dünyasında bu deneyim çok özeldi.
Son birkaç ay öncesine kadar bu deneyimleri kayıt altına almak aklıma gelmemişti. Ama artık geçmiş yaşam deneyimi seansları yapıyor ve CD’ye kaydediyor ve kişilerin kendisine veriyorum.
Böylece kendi ellerinde, sevdiği insanlarla paylaşmak istediğinde, yaşadıkları deneyimin deliline de sahip oluyorlar.
Bu şekilde çalıştığımız ve kendisinden izin aldığımız bir bayanın deneyimini, isim vermeden ve detaya girmeden sizlerle paylaşacağım. Seansın tümünü değil, ama özellikle bir bölümünden kısaca bahsedeceğim.
29 yaşında bir bayandı. Transa son derece yatkın ve hemen derin transa girebilen biriydi. Derin transta ilk gittiği yerde bir erkekti, ayaklarında lastik bir çizme vardı. Çevresinde ağaçların olduğu bir gölün başındaydı. Ve kendini göle girmek zorunda hissediyordu; sanki çağrılıyormuş gibi düşünüyordu. Öleceğini bilen birinin tavrı vardı onda. Çok karamsar ve hoş olmayan bir deneyimdi onun için.
Hemen oradan çıktık ve başka bir deneyime gittik. Bu defa Letonya Civarlarında bir köyde 5-6 yaşlarında bir kız çocuğu idi. Annesi evin önündeki duvarı çamurla sıvıyordu. Bize hayatını anlatı; ailesinden arkadaşlarından ve yaşantısından çok detaylı söz etti. Sonra bulunduğu kimlikteki dilini konuşmasını istedik. Önce konuşmak istemedi, bunu yapmanın doğru olmayacağını söyledi. Sonra ısrarlarımız karşısında konuşma kararı aldı.
Deneğin bilinci böyle bir tepki beklemediğinden ve transta olmasına rağmen, başka bir dilde akıcı, kararlı bir konuşmanın kendi dudaklarından döküldüğünü duyunca çok heyecanlandı ve panik içinde söylediklerini çevirdi. İlginç bir deneyimdi,  bilmediği bir dilde söylediği o birkaç cümle gerçekten de onu çok etkilemişti.
Konuştuğu dili daha önce duymamıştı. “Böyle bir dil var mı?” ben de bilmiyorum. Söylediklerinin gerçekten böyle bir dille söylenmiş anlamlı kelimeler olup, olmadığını da henüz bilmiyoruz. Bu nedenle bu deneyimin konuşmalarını sitemizde 1 hafta içinde sizler için yayınlamış olacağız.
 Eğer siteye girer sesi dinlerseniz ne kadar etkileyici ve kararlı olduğunu siz de görecek ve fark edeceksiniz. Deneğin korkusunu ve paniğini sesinden anlayabileceksiniz.
Eğer Letonya civarlarında yaşayan ya da bu dili tasdik edecek tanıdıklarınız varsa, bizimle iletişime girin lütfen. Konuşulan dilin ne olduğunu, var olup, olmadığını öğrenmek istiyoruz. Bu tamamen bir hayal ürünü de olabilir. Henüz bilmiyoruz.
Fakat bunun gibi hiç bilmediği dilleri konuşan birçok insanla çalışmalar yaptık. Konuştukları dillerin gerçekliğini onaylattığımız birçok vaka yaşadık. Bu çalışmalardan birin de, orta yaşlı bir bey İtalyanca konuşmuştu ve seanslarımızı takip eden bir hafta boyunca, evde İtalyanca kanalları açtığını ve sürekli değil ama, izlerken dalıp, gittiği anlarda ekrandakilerin sanki Türkçe konuşuyormuş gibi söylediklerini anladığını dile getirmişti.


 Bilmediğin bir dilin konuşulması, bilmediği bir hayat hakkında çok ayrıntılı detaylara sahip olunması vb. birçok ince ayrıntı; bizlere, hipnozun ve kendi zihnimizin gücünü ve sınırlarını her zaman merak ettirtiyor. Bu konuda uzman bile olsak, biz de insan zihniyle ilgili her gün yeni şeyler keşfediyoruz ve keşiflerimizle birlikte merakımız da, sorularımız da aynı oranda artıyor.
Elbette bu durumu açıklamaya çalışan birçok teori var. Reenkarnasyona inanların olaya nasıl baktıklarını tahmin edebilirsiniz. Bilim de yapısı gereği bu konuda bazı bilimsel teoriler ileri sürmekte. Örneğin, nasıl ki göz rengimiz, saç rengimiz genler vasıtasıyla atalarımızdan bize aktarılıyorsa, atalarımızın bazı hatıralarının da yine genler vasıtasıyla bize aktarıldığı teorisi, bunlardan bir tanesi.
Site adresimiz www.nlphipnoz.com. Bahsettiğim bayanın konuştuğu dil eğer gerçekse, eski bir dil olacağını tahmin ediyorum. Bu nedenle henüz bu dilin varlığı konusunda bizi bilgilendirecek birine ulaşamadık. Sitemizde bu konudaki ses kaydını dinleyip, konuşulan dil hakkında bilgisi olan okuyucularımızdan bizimle irtibata geçmesini bekliyoruz. Sizlerden gelen dönüşlere göre, son durumu diğer yazılarımızda tüm okuyucularımıza da aktaracağız.               


                                                                                                                Sevgiyle kalın…


Bülent ŞENYÜREK
 ( Sosyolog – NLP&HİPNOZ Trainer – MCC)
                bsenyurek@yahoo.com
 
Kaynak: www.gencgelisim.com