Kahramanını Seç, Karakterini Çöz


Aşağıdaki 9 kahramandan en sevdiğinizi, kendinize en yakın hissettiğinizi seçin. Harikalar yaratan bu kahramanların birbirinden ilginç nitelikleri belirli karakter özelliklerine işaret ediyor. İlk birkaç saniye içinde yaptığınız tercihi değiştirmemeye gayret edin. Bakalım sizin kahramanınız hangi karakteristik özelliklerinizi sembolize ediyormuş!

Örümcek Adam: Tercihiniz bu çevik kahramansa, siz de hareketli, hızlı ve atik bir yapıya sahipsiniz demektir. Örümcek adam diğer kahramanların aksine insani özellikleri ağır basan, iç çelişkileri yaşayan biridir. Siz de zaman zaman akıl-kalp dengesini kurmakta zorlanıyorsunuz. Görev ve sorumluluklarınız ile kalbinizin istekleri arasında tercih yapmakta zorlandığınız anlar oluyor. Son derece duygusal birisiniz. Aşkınız için dağları deler, yolları aşarsınız. Sezgileriniz güçlü, olacakları önceden hissedebilme yeteneğiniz var.

Süpermen: Kripton’dan dünyamıza gönderilen ve karanlıkta gören, hipnotize edebilen, her sesi duyan, en büyük darbe ve patlamalarına dayanan, yaralanmayan, en zor işlemleri bile akıldan yapan, ışık hızından daha süratli uçan, nesnelerin arkasını gören bu süper kahraman gibi siz de orijinal ve farklı biri olmalısınız. Karar vermekte zorlanmıyorsunuz, düşünceleriniz net. Asla duygularınızın esiri olmazsınız. Sizin için aslolan akıl ve mantıktır. İç çelişki yaşamıyorsunuz, bilimsel düşünce sizi romantizmden uzak tutuyor. İdeallerinize ulaşma konusunda ilim ve akıl temel iki rehberiniz. Unutmadan, zekanızla çevrenizdekilere parmak ısırtıyorsunuz.

Batman: Diğer kahramanlar gibi süper güçlerle değil de Batman gibi kendi azim ve yeteneğinizle bir şeyler başarma taraftarısınız. Kişisel gelişime büyük önem veriyorsunuz. Geçmişte yaşadığınız bazı acı olaylar hayatın zorluklarına karşı sizi güçlendirmiş. Öğrenmeye, imkanlarınızı maksimum verimlilikte kullanarak kendinizi geliştirmeye zaman ayırıyorsunuz. Teknolojiyle aranız gayet iyi. Adaletsizliğe tahammülünüz yok. Tek başınıza kalsanız bile haksızlığa karşı sonuna kadar mücadele edersiniz. Gece saatleri sizin için daha verimli geçiyor.

Terminatör: Siz de adeta Terminatör gibi kendi kendinizi feda etmeye programlanmışsınız. Çevrenizdekilerin mutluluğu sizin mutluluğunuzdan önce geliyor. Bir tür robot olan Terminatör nasıl son parçasına kadar savaşırsa, siz de adeta kanınızın son damlasına kadar mücadele edersiniz. Savaşçı, dirayetli bir yapınız var. Dışarıdan sert görünseniz de içinizde sıcacık, yumuşacık bir insansınız. Hislerinizi pek belli etmezsiniz. Her şeyi içinizde yaşar, dışarıya da güçlü ve yıkılmaz kişi imajını yansıtırsınız.

Battal Gazi: Gelenekselci, halkımızın değerlerine bağlı birisiniz. İnsanüstü güçlere değil, kişinin kendi azmi ve çalışkanlığıyla sahip olduklarına itibar ediyorsunuz. Hak ve adalet sizin için yaşamın en önemli unsurları. Sevdiklerinizin acı çekmesi halinde gözünüz hiçbir şeyi görmüyor. Tedbirli, planlı ve programlı birisiniz. Her şeyin bir zamanı vardır mantığıyla düşünüyor, harekete geçmek için en uygun zamanı sabırla bekliyorsunuz. Mert ve cesursunuz. Güçlükler sizi asla yıldıramaz, azimle yolunuza devam edersiniz. Aile kavramı sizin için son derece kutsal.

Tarkan: Sezgin Burak’ın çizgisiyle hayat bulan, daha sonra filmi de çevrilen bu Hun Türkü’nü seçtiyseniz öncelikle doğaya tutkunsunuz demektir. Özellikle hayvan sevginizi bilmeyen yok. Modern hayatın sahte dekorlarından hoşlanmıyorsunuz. Tercihiniz doğal beslenme ve doğal yaşamdan yana. Halka yakın, otoriteye uzaksınız. Kahramanlık ve mertlik deyince ilk akla gelen kişilerdensiniz. Problemleri bilim ve teknoloji yardımıyla değil de daha çok sezgi ve aklınızla çözmeye meyillisiniz. Yaşadığınız kötü günler sizi biraz sert ve ciddi görünümlü yapmış; ama gerçekte son derece yufka yüreklisiniz.

Zorro: Bu gizemli kahramanı tercih ettiyseniz siz de büyük ihtimalle sır ve gizemden hoşlanıyorsunuz demektir. Metafizik konularla yakından ilgilisiniz. Kimseyi takmayan, kafasına göre takılan ve bildiğini okuyan bir yapınız var. Mücadeleci ve muhalif bir kişiliksiniz. Karizmatik, hızlı, atik ve çeviksiniz. Kafanıza koyduğunuzu mutlaka yaparsınız. Hakikat ve adalet için mücadele edersiniz. Görünenin ardında gizli kalanı ve hasıraltı edilen gerçekleri gün yüzüne çıkarmayı misyon edinmişsiniz.

He-man: Çocukluğumuzun bu kahramanını tercih edenlerin içindeki çocuk ölmemiş demektir. Geçmişe özlem duyan, nostaljiye tutkun kişilerin de tercihi bu yönde olacaktır. He-man kötülüklere karşı dostlarıyla birlikte mücadele eden bir çizgi-kahramandır; siz de sosyal ilişkilerinize ve dostlarınıza önem veriyorsunuz. Bir konuyu önce enine boyuna düşünür, aceleci davranmaz, en uygun kararı verdikten sonra harekete geçersiniz. Sizin gibi düşünmeyenlere karşı son derece hoşgörülüsünüz. Araştırmak ve öğrenmek hayatınızın vazgeçilmezi.

Robin Hood: Diğerlerini es geçip Robin Hood’u tek geçerim diyorsanız, siz adalet duygusu çok gelişmiş, onu yaşamın yegane ilkesi edinmiş birisiniz demektir. Zenginden alıp fakire vererek adaleti sağlamayı misyon edinen Robin Hood gibi siz de karakterinize uygun yöntemlerle haklı-haksız arasında dengeyi kurmaya çalışıyorsunuz. Haksızlık karşısında, herkesi karşınıza almak pahasına mutlaka tepkinizi ortaya koyarsınız. Mazlumun ve suçsuzun ezildiği durumlarda sessiz kalmanız mümkün değil. Büyük ihtimalle yardım kuruluş ve derneklerine üyesiniz. Hatta bunların kurucularından biri bile olabilirsiniz. 

Kaynak:www.gencgelisim.com