Sorular Hayatınızı Kurtarabilir

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.
 II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından evi basılarak esir edilen bir yahudinin durumu bu duruma güzel bir örnektir.

Yahudilerin birçoğu gibi trenlere bindirilerek ölüm kampına gönderilmişti Stenislarsky Lech. Günün birinde çevredeki kabusa bakarak kaçınılmaz gerçeği kabul etti, eğer burada bir gün daha kalırsa ölecekti. Kaçmaya karar verdi. Hep buradan nasıl kaçabilirim, nasıl kurtulabilirim sorusunu sormaya başlamıştı. Diğer tutuklulardan aldığı cevap aynıydı. Aptallaşma, buradan kurtuluş yok. Ama Lech, bunu kabullenmiyordu ve kabullenmeyecekti de. Kaçış onun için bir tutku haline gelmeye başlamıştı. Nasıl yaparım bunu, mutlaka bir yol olmalı, buradan sağlıklı olarak nasıl kurtulurum diye sorular sormaya başladı yeniden.
İnsan için her zaman bir seçenek daha vardır ve insan isterse yapar sözleri de burada anlam kazanıyordu. Esir için kurtuluş yolu çürümekte olan insan eti kokusunu duyduğunda geliyordu. Çalıştığı yerin biraz ilerisinde kamyona doldurulmuş bir yığın ceset gördü. Ah Allah’ım neden bunu bana layık gördün, benim suçum neydi? gibi sorular yerine bu durumdan nasıl faydalanabilirim diye sormaya başladı ve cevabını da bulmuştu.
Bir süre sonra kamyonun yanına giderek kimseye görünmeden orada saklandı. Kimseye görünmeden üzerindeki her şeyi çıkararak cesetlerin arasına girdi, ölü numarası yaptı. Daha sonra üzerine yeni cesetler atıldığı zaman ezilecek gibi olduğu anda bile hiç kıpırdamadı.
Onca olumsuzluğa rağmen bekledi. Çürüyen et kokusu içinde sonunda motorun çalıştığını duydu. Ölüler arasında birden içinde kurtuluş umudu belirmişti. Kamyonun içindekiler kamp dışında hazırlanmış dar bir mezara boşaltıldı. Ortalık karardıktan sonra bile bir müddet kıpırdamadı. Sonunda çevrede hiç kimse kalmadığından emin olunca kadavraların arasından çıktı. Çıplak olarak otuz beş milyon km koşarak özgürlüğe kavuştu.
Cevap bulmak için soru sormak mutlaka bir çözüm yolu bulmak demektir.
Sevgili okuyucular, sizde çok iyi biliyorsunuz, ben de iyi biliyorum ki hayatta neyle uğraşırsak uğraşalım, neler yapıyor olursak olalım, zaman zaman “problem” dediğimiz şeylerle karşılaşmamız kaçınılmazdır. Kim, hangi seviyede olursa olsun hayatın kendisine sunacağı problemlerle uğraşmak zorunda kalacaktır.
Burada mesele karşınıza problem çıkıp çıkmaması değil, çıktığı zaman sizin o konuda ne yapacağınız ve ne düşüneceğinizdir.
Zorlukların üstesinden gelmek için her zaman olumlu düşünce içinde olmak gerekir. Bu problemin güzel yanı neresi? aksayan şeyler nelerdir? Her şeyi istediğim duruma getirmek için neler yapmalıyım? gibi sorularla hayatınızı daha zevkli hale getirebilirsiniz.



NLP ile Başarı/Yücel Gökmen
Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder