Aynaya mı Pencereye mi Bakıyorsunuz?


Çok zengin ama cimri bir adam, bir bilgenin yanına gidip nasihat almak istedi. Bilge onu pencereye götürüp sordu:
“Pencereye baktığında ne görüyorsun?”

“Yoldan gelip geçen insanlar görüyorum. Bir de yolun kenarına oturmuş, dilenen fakir bir adam var.”
Bilge, başka bir odaya gidip elinde büyük bir aynayla döndü ve sordu:
“Peki, bu aynaya baktığında ne görüyorsun?”
“Kendimi.”
“Yani artık başkalarını görmüyorsun! Farkında mısın, pencere camı da, ayna da aynı maddeden, yani camdan yapılmışlar. Ama aynanın camının üstüne incecik bir gümüş tabakası kaplandığı için ona baktığında kendinden başkasını göremiyorsun.
İşte insan kalbi de cam gibi aslında şeffaftır, başkalarını görmemize engel değil, vesile olur. Ne zaman ki altın, gümüş gibi dünya süsleriyle kalbimizi kaplarsak o zaman sadece kendimizi görürüz. Kalbimizden de merhamet çekilip alınır. Yapman gereken kalbini temizlemektir. Altınları ve gümüşleri cebinde taşımak, kalbinde değil. O zaman bencillikten kurtulup başkalarına merhamet beslemeye başlarsın.”
Değerli dostlar, yeni yılın aşk ayında tekrar sizlerle birlikte olabildiğimiz için çok mutluyuz. Biz, Doğu toplumları insanları olarak aşkı bir günde değil, 365 günde yaşamayı severiz. Zaten Anadolu kültürünün özünü sevgi oluşturur: Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü!
Biz de gelişimi seviyoruz, gelişim yolunda yürüyen siz dostlarımızdan dolayı... 8 yılı arkamızda bırakırken, milyonlarca dergi ve kitap basıp dağıttık. Şu an ülkemizde dergilerimizin girmediği bir ev yok. Bu bizim en büyük kuvvetimiz. Sizlerin bu yolculukta 8 yıldır bizi yalnız bırakmamanız bize öylesine güç veriyor ki, daha güzel içerikler hazırlamak için canla başla çalışıyoruz.  Zaten sizler de bizim bu çabalarımızı görüyorsunuz ki, bizlerle yürümeye devam ediyorsunuz. Teşekkürler güzel dostlar.  
Bu aşk ayını boş geçmeyelim dedik ve sizin için çok farklı bir aşk dosyası yaptık. Umarım beğenir ve keyifle okursunuz.
Kalbini güzelliklere ayine olan bir pencere hükmüne getirme çabasında olanlara selam olsun diyorum ve sizi dergimizin güzellikleriyle baş başa bırakıyorum. 

Adem Özbay

Kaynak: www.gencgelisim.com