Anthony Robbins


Hepimizin rüyaları vardır...” diye bir girizgah ile başlar “İçindeki Devi Uyandır” kitabı… Bugün dünya çapında bir lider, bir danışman, bir yazar ve ünlü bir başarı stratejisti olan  Anthony Robbins , insanın, eğer inanırsa, bu rüyalarını gerçekleştirebileceğinden bahseder.

Kendi hayatının amacını  ise şöyle tanımlar  :
“ Benim hayatımın amacı, o rüyayı geri getirip gerçekleştirmek, her birimizin onu hatırlamasını ve kendi içinde uyumakta olan o sınırsız gücü uyandırmasını sağlamaktır.”
Bir gün seminer vermek için helikopterle Orange County'e giden Robbins , iniş sırasında aşağıdaki trafik karmaşasını görerek : “ Bu insanlar niçin burada? “ diye düşündüğünde, aslında bu kalabalığın kendisi için orada olduğunu yere indikten sonra anlayacaktır. Evet, en fazla 2 bin katılımcının beklendiği seminere 7 bin kişi gelmiştir. Bir zamanlar , ücretini bile ödemekte zorlandığı bakımsız otel odasındaki küvette bulaşıklarını yıkarken acaba rüyalarının bir gün gerçek olabileceği hiç aklından geçiyor muydu? Kitabında olayın devamını şöyle anlatır Robbins :
“ O geceki seminerime varımı yoğumu kattım. Sonunda salondan çıktığımda, insanlar büyük bir kalabalık halinde benimle birlikte helikoptere kadar yürüdü, beni geçirdi. Bu olayın beni çok heyecanlandırdığını söylemek aslında olayı azımsamak olur. Yaratıcıma bu harikulade armağanı için şükrederken, yanağımdan aşağıya bir gözyaşı damlası kayıyordu. Çimenlerin üzerinden kalkıp mehtaba doğru yükselirken kendi kendimi çimdiklemek zorunda kaldım. Bütün bunlar gerçek olabilir miydi? Daha sekiz yıl önce çaresizlikler içinde mücadele eden, kendini yapayalnız hisseden ve hayatını bir türlü yoluna koyamayan insan ben miydim? Şişman, meteliksiz, nasıl edip de sağ kalabileceğini bilemeyen bir adam! Yalnızca lise eğitimine sahip benim gibi bir genç bu kadar çarpıcı değişiklikleri nasıl gerçekleştirebilirdi?”
1960 yılı California doğumlu Anthony Robbins, bugün ABD’de olduğu kadar tüm dünyada da tanınmış en başarılı kişilik eğitmenlerinden birisidir. Sıradışı ve olağanüstü yardımcı yeteneği ile ortaya koyduğu çalışmalar , bugün bireyler için olduğu kadar, şirketler için de ölçülebilir başarılı sonuçlar sağlamaktadır.
Dünyanın dört bir yanından başarılı insanlar, her yıl hayatlarının kalitesini artırmak amacıyla Anthony Robbins’in canlı seminerlerine katılmaktadırlar. Bill Clinton’un da danışmanlığını yapmış olan Robbins’in, İngiliz Kraliyet Ailesi bireylerinden, milletvekillerinden, profesyonel sporculardan , ünlü hekimlerden, ABD’deki büyük şirketlerin CEO’larından ve daha birçok çeşitli kesimlerden sayılarca danışanı bulunmaktadır. Aynı zamanda Robbins, Birleşmiş Milletler Sağlık ve Bilim Konseyi Danışma Komitesi üyesidir .
Son 17 yıl içerisindeki çalışmaları ile elde ettiği  bilgi ve deneyimleri çerçevesinde  ,  hemen hemen tüm sosyo-ekonomik kategorilerden olan insanlara ulaşma ve onların gelişimine destek olma şansını bulan Robbins, bu tecrübelerinden faydalanarak insanların ruhsal ve fiziksel sağlıklarının, duygusal zekalarının ,ilişkilerinin, finans durumlarının, zaman yönetimlerinin ve kişisel-profesyonel performanslarının gelişimine destek olabilmek amacıyla birçok kitap serisi, kaset, seminer  ve multimedya paketi geliştirdi.
Anthony Robbins, uluslararası bestseller” kitapların sahibi yazarlardan birisidir. Eserleri dünya çapında 14 dile çevrilmiştir. Türkiye’de de satılan dört adet kitabı vardır . En çok okunan ve şöhret yapan kitapları “İçindeki Devi Uyandır” ile  “Sınırsız Güç”tür.  Bu kitaplarından dünya çapında milyonlarca basılıp satılmıştır ve hala da satılmaktadır. “Dev Adımlar” ve 2010 yılında ülkemizde satışa sunulan “Bir Dosttan Pusulalar” isimli kitapları da oldukça ilgi görmektedir. Çalışmalarından Time, Newsweek, Life  gibi dünyaca ünlü birçok dergi bahsetmektedir.
Robbins , şirketlerindeki yönetim ,üretim ve geliştirme çalışmaları ile kişisel ve kurumsal danışmanlık çalışmalarının yanı sıra ,birçok ülkeden yaklaşık 1.5 milyon kişinin katıldığı seminerlerini de başarıyla sürdürmektedir
Peki,  Anthony Robbins’in başarısının sırrı nedir ? Robbins , dünyadaki en başarılı insanların başarı stratejilerini modellemiştir. Başarısı, bu modelleme yeteneğinin ardında saklıdır, ancak bununla sınırlı değildir. Çünkü Robbins, başarı stratejilerini özel yeteneğiyle modellendirmekle kalmıyor, sıra dışı ve etkili yöntemlerle bunları diğer insanlara iletiyor. O, karmaşık stratejileri ele alma ve modelleme konusunda bir uzman olup, bu stratejileri hemen hemen herkesin yaşam kalitesini arttırmak için kullanıyor. Bunu şöyle dile getiriyor Robbins :
 “Etkili liderlerin kendilerini ve etrafındaki insanları harekete geçiren yetenekleri vardır ve bunu da ,  insanı şekillendiren “görünmeyen güçleri” iyi anlayarak yaparlar; yani duyguları…”
"Kaderiniz, karar anlarınızda biçimlenir." diyen Anthony Robbins, kaderimize şekil verecek üç kararı şöyle sıralıyor:
1. Nelere odaklanacağınıza karar vermek.
2. Bir şeyin sizin için ne anlam taşıdığına karar vermek.
3. İstediğiniz sonuçları yaratmak için ne yapacağınıza karar vermek.
“Sınırsız Güç” isimli kitabında ise, sizi gitmek istediğiniz yere ulaştıracak  “Nihai Başarı Formülü”nü  şöyle açıklıyor  :
1) Ne istediğinize karar verin.
2) Eyleme geçin.
3) Nelerin iyi sonuç verip nelerin vermediğini fark edin.
4) Elde etmek istediğinize ulaşıncaya kadar yaklaşımınızı değiştirin.
Açılımını yaptığı bu formül, aynı zamanda kişisel gelişimin temel prensiplerinden birisi olmuştur ve NLP eğitimlerinde sıkça anlatılmaktadır.
Anthony Robbins’i anlatırken, onun muhtaç durumda bulunan insanlara ulaşma ve yardım etme tutkusundan bahsetmemek olmaz. O kitaplarında da bundan bahseder.Vermenin, yardım etmenin, elinde olanlar için şükretmenin öneminden ısrarla bahseder. Mutlu olma yolunun insanlara yardım etmekten geçtiğini anlatır insanlara… Ve şükrettikçe sahip olduklarınızın daha da artacağını söyler. Bu düşüncelerle Anthony Robbins Vakfı’nı kurarak, yılda yaklaşık 125 bin insana gıda yardımında bulunmaya başlar. Houston'daki bir kolejden otuz öğrencinin sponsorluğunu yapan Robbins, düzenli olarak hapishanelere, kimsesizler yurtlarına , okullara ve daha başka birçok kuruma seminerler vermekte ve bu seminerler için olduğu kadar bu seminerlerin kitap, kaset ve multimedya versiyonları için de burslar vermektedir. Tevazu, cömertlik, sevgi ve onur erdemlerini öven Robbins, tüm bunları hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. Başarılı olmak isteyen bir insanın olmazsa olmazlarından  kabul eder onları…

1993 yılında "Toastmasters International" tarafından , dünyanın en iyi beş konuşmacısından biri olarak tanınan Anthony Robbins , "Golden Gavel” ödülüne layık görülmüştür. Hayatını başarılı bir stratejist olarak devam ettirmesinin  yanı sıra, dört çocuklu özel bir baba ve sevgi dolu bir koca olarak  mutlu bir aile yaşantısını sürdürmektedir…

 

Yararlanılan Kaynaklar :


http://www.anthonyrobbins.de/wer-ist-anthony-robbins.html