İÇSEL ZEKANIZ İÇİNİZDE KALMASIN


Eskiden bir tek zeka modeli varken artık birkaç tane farklı zeka modeli olduğuna şaşırmıyoruz bile. Bu ayki konumuz içsel zeka olduğuna göre içimizdeki bu potansiyeli kullanma becerisine bir katkıda bizden olsun.


 İçsel Zeka, kendimiz hakkındaki duygu ve düşünceleri şekillendirebildiğimiz, yaşamı sürdürebilme ve yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizle, hayat felsefemizi oluşturabildiğimiz, yaşamımızı bu doğrultuda    planlanlayıp, kişisel istek ve hayaller oluşturabildiğimiz  kişisel beceri potansiyelidir diyebiliriz.Eğer kendimizde bu potansiyel varmı yokmu anlamak isterseniz aşağıdaki sıraladıklarımız sizde varsa sizde 
iflah olmaz bir içsel zeka sahibisiniz.

Bir çok kaynakta belirtlen içsel zeka özelliklerini oluşturan değerler şöyle sıralanabilir,

·        Eğer kalabalığı değilde kendinizle zaman geçirmeyi seviyorsanız
·       Herkesin durup düşünmediği konular hakkında saatlerce kafa patlatıyorsanız ve bu sizin için normalse
·       Kendinizi ve duygularınızı tanıyorsanız ve bu yoğunluğu yaşadığınız her olayda paylaşıyorsanız
·       Kendinize bir yaşam felsefesi oluşturup bu yolda ilerliyorsanız
·       Grup çalışmalarınıdan çok bireysel çalışmalarda başarılıysanız
·       Kendinize diğer insanlardan birazcık fazla zaman harcıyor ve kişisel imajınız konusunda daha tedirgin davranıyorsanız

Siz bir içsel zeka potansiyeli sahibi olabilecek birisiniz. Siz bir içsel zeka potansiyeli sahibi olabilecek birisiniz. Eğer yoga yapmak, medistasyon yapmak yada günlük tutmak size huzur veriyorsa işte bu sizsiniz. O zaman yazar, şair, filozof, ressam yada muzisyen olma ihtimaliniz diğer insanların 2-3 katı fazla. Eğer bu tip yakınlıklarınız yada ilgileriniz varsa kendinizi geliştirmeye başlayın bir an önce. Çünkü siz diğerlerinden 2-3 kat daha şanslısınız. Eğer bir çocuğunuz varsa ve dışarıda top oynamak yerine evde günlük yazmaya çalışıyor yada yalnız aktivitelerden zevk alıyorsa o zaman alın çocuğunuzu karşınıza ve ona beğendiği yada yapmak istediği şeyleri sorun. Unutmayın grup iletişiminden ziyade birebir iletişim içsel zeka sahibi insanların daha kolay algılayabildiği bir iletişim. Ve eğer bu söylediğimiz şeylerden herhangi birinden hoşlanırsa ona daha çocukken bir muzik aleti alabilir yada resim çizmesize olanak verebilirseniz sonucu görürsünüz.
 “Unutmayın ağaç yaşken eğilir”

Çocuklar için böyle ama ben kocaman adam oldum ya ben ne yapayım diyorsanız, beğendiğiniz bir konuda örneğin YOGA konusunda dersler veren bir kursa katılıp kendinizi bundan sonraki hayata içsel zekanızı kullanarak daha kolay adapte edebilirsiniz..

“ve sizde unutmayın, zararın neresinden dönerseniz kardır..!”

Serkan ERTEM

Kaynak: www.gencgelisim.com