İyiliğe Sebep Sevgi İse Lafı Olmaz




Sebepsiz iyilikler, sebepsiz kötülüklerden daha fazla merak uyandırır. Bu merak bir insanın kendi gerçekliğinde varlığının hayata olan etkilerini tartmasına sebep olur.


* * *

Artık insanlara eskisinden daha zor alınıyorsan, onları anlamaya başlamışsındır. Yalnız onları anlamaya başladıysan da artık eskisi kadar çok sevemez olursun. İnsanları sevmek, onları tam olarak tanımıyor olmakla alakalı bir durumdur. Tanımadığını kolaylıkla seversin. Kolaylıkla sevdiğin bir zaman gelir illa ki seni hayal kırıklığına uğratır. Ve onu bu şekilde tanırsın. Zaman içerisinde küçük küskünlük halleri ile birlikte insanları daha iyi tanır, daha zor sever ve onlar yüzünden daha az yaralanır hale gelirsin.

* * *

 Bir erkeğin en büyük yenilgisi, bunu koca bir adam gibi sorgulamak zorunda kaldığı andır. Kadınlar ise hiçbir zaman yenilmezler. Çünkü onlar her ne olursa olsun hayata hep farklı bir yerden bakabilme yeteneğine sahiptirler.

* * *

Ölümün etkileyemediği bir aşk, bedensel beklentilerin kontrolünden çıkmıştır.

* * *

 Nefretin yapıcılığına kapılmış olan aslında kendi gibi olmadığı ya da hiç yaşayamayacağı bir âlemde mutluluklar var etme telaşına düşmüştür.

* * *

 Yazarlık kontrol edilemez bir düşünme alışkanlığıdır. İnsan yazar olduğu için düşünmez. Düşündüğü için yazar olur. Düşünmek, aslında bir çeşit yaşama biçimidir. Yani doğuştan gelen bir alışkanlıktır. Bu sebepten hayat içerisinde en fazla işine bağlı insanlar yazarlardır. Onlar gerekirse gerçek bir mutluluktan vazgeçip mutsuz olmak pahasına yazmayı seçmeye mecbur olan kimselerdir.

* * *

İyiliğe sebep sevgi ise, lafı olmaz.

A.Mehmet ARSLAN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder