Beklentilerinizi Siz Var Edersiniz



Hayatta doğruluğunuz ve dürüstlüğünüzden ötürü aşağı görülebilirsiniz. Bu durum, sahtekârlığın daha kıymetli olmasındandır. Çünkü insanlar hile ile kısa vadede kolay ve büyük başarılar elde edebilirler.
Ama sahtekârlık eninde sonunda kıymetini kaybeder. Çünkü sonuçları hep acı vericidir. Ama uzun vadede ortaya çıkar. Eğer bu uzun vade boyunca siz dürüstlüğünüzden ödüm vermezseniz, geçmişte aşağı görülmüş olmanıza rağmen, eninde sonunda hak etmekte olduğunuz saygınlığı kazanırsınız. Çünkü hilenin yanlışlığı ortaya çıkmıştır. Ve asıl üstünlüğün sizin dürüstlüğünüz olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca dürüstlük, bu uzun vadede elde edilecek olan saygınlığı kazanmak ideali ile yaşanmaz. Onun var olma sebebi, aslında en çok kendisine olan saygısındandır.

* * *

Öyle güzelsin ki seni sevmek bir zorunluluk… Bundan ötürü mutlu olmak ise bir mucize… Çünkü güzelliğinin kıyası ancak kendi kendinle… Ve aslında bu bir çaresizlik değil. Güzel olan aşkı da var edebilmeli beraberinde…

* * *

Mutlu olmak, beklentilerin karşılanmasıdır. Ve beklentilerinizi siz var edersiniz. Diğer taraftan onları karşılamak da aslında yine sizin görevinizdir. Beklentilerin karşılanması, aslında hayattan istediklerinizle hayatın uyuşması durumudur. Bu olmazsa mutsuzsunuzdur. Sorun beklentilerinizden kaynaklanıyorsa, mutsuzluğun sebebini kendinizde aramanız gerekir. Çünkü aslında hak etmediğiniz şeyleri istemektesinizdir. Ve insan bu hayatta neyi hak etmekte olduğunu, kendi emeği ile belirler. Yani istemek, beraberinde çalışmayı gerektirir. Çalışılınca elde edilmeyecek şey yoktur. Yeterince çalışılmadığı halde istenen, aslında hak edilmeyendir. Öyleyse sorun, kişinin kendisinden kaynaklanmaktadır. Bunun haricinde sorun hayattan kaynaklanıyorsa,  da mutsuzluğunun sebebi hep başkasıdır. Hayatta başkaları tarafından yönetiliyor olabilirsiniz. Yönetilmek illa da esaret altında olmak anlamına gelmez. Bir insanın hayat içerisinde zorunlu ya da gönüllü esaret halleri de vardır. Bunlar sahip olduğunuz sevgilerin size sunduğu yükümlülüklerdir. Ve sevginizden vazgeçemediğiniz ölçüde, hayattan neler almaya çalışacağınızın sınırları çizilir. Ve aslında sevginizin size sunduğu esaret yüzünden hiç kimseyi de suçlamaya hakkınız yoktur. Sevdiklerinize bakma zorunluluğunuz yüzünden hedeflerinize ulaşmak için gerekli olan zamanı bulamıyor olabilirsiniz. Bu da aslında isterseniz başarabileceğiniz bir hedefi gerçekleştirememeniz anlamına gelecektir. Ama hiç kimseye senin yüzünden şeklinde bir suçlama ile yaklaşamazsınız. Çünkü her şey sizin ona duyduğunuz sevginin yüzünden olmuştur. Ve hayatta asla sahip olduğunuz sevgileri suçlayamazsınız.

A.Mehmet ARSLAN

Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder