Hayat Yoksunluklarıyla Kendi Sınırlarını Çizer


Hayatta bir merhaba, öncesindeki bir elvedanın varlığıyla hüküm sürüyorsa, kişi hayatını sahipleniyordur. Eğer hayatta bir elveda, öncesindeki bir merhabanın varlığıyla hüküm sürüyorsa, kişi hayat tarafından sahipleniliyordur.

* * *


Hayatta seçim yapma özgürlüğünüz elinizden alınmışsa, bu durum sizi zaman içerisinde insanı cahilleştirecektir.


* * *

 Toplum içerisinde kölelik ile görevlendirilmiş olanlar, ne kadar başarılı ya da faydalı olurlarsa olsunlar emeklerinin karşılığı olan yani hak ettikleri kıymeti asla görmezler.

* * *

Hayat yoksunluklarıyla kendi sınırlarını çizer. Ve ancak o sınırlar içerisindeki bir mutluluk, yaşanılabilirlik kazanır. Mutsuzluk ise o hayatın sınırlarının dışına çıkabilir. Çünkü onların yaşabilirliği gerçekte olmayan kavramların varlığından da kaynaklanabilmektedir. Mutluluklar hayatın içerisinde var olmak zorundadır. Çünkü onların gerçekliği, elle tutulur sonuçlar verebilmeleriyle alakalıdır. Mutsuzluklar ise, belki de hayatın içerisinde yer alamayan ve elle tutulur olmadığı için acı veren kavramların varlığından kaynaklanabilir.

* * *

Hayatta her zaman için üçüncü tekil şahıs olarak kaldığınız bir yer vardır. Aslına bakarsanız mutlaka herkese ya da her şeye karşı yabancı olduğunuz bir nokta vardır. Ve aynı şeyi sizde başkalarına yaparsınız. Sizin de bu hayatta en sevdiğinizi bile dâhil etmeyeceğiniz bir gizli yeriniz mevcuttur.  En sevdiğiniz, sizin özelinize girmeye çalıştığında ona kızarsınız. Siz benzer bir şey yaptığınızda ise benzer bir şekilde dışlanmaktan kurtulamazsınız.

A.Mehmet ARSLAN

Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder