Başarısızlığın Nedeni




İnsanların çoğu, hayallerine ulaşmak için gereken özveriyi göstermiyor.
Başarısızlığın en önemli nedeni vazgeçmektir.

Şunu unutmamak gerekir ki başımıza gelecekleri her zaman seçemeyiz; ancak başımıza gelenlerle neler yapacağımızı seçebiliriz.

Yaşam, seçimlerden ibarettir. İstediğimizi seçebilecek çok şans ve zamanımız vardır. Şu an bu yazıyı okumanız da sizin seçiminizdir. İstediğimizi seçme özgürlüğümüz vardır. Başarı da mutluluk da zenginlik de birer seçimdir. Doğru seçimleri yapıp doğru adımları attığımızda istediklerimizi kendimize çekmememiz mümkün değildir. İstediğimizi kendimize çekebilme gücüne sahibiz.

Bir insanın makul ve mantıklı olarak yapabildiği bir şeyi biz de yapabiliriz. Onun gibi düşünüp onun gibi davrandığımızda bu her zaman için mümkündür.

Yaşamda önemli olan, sonuçlardır. Çevremizdekiler denizdeki fırtınaya değil, gemiyi limana sağ salim getirdiğinize bakarlar. Fırtınaya karşı bize mücadele gücünü, azmini veren hep iç kaynaklarımızdır. Bize istediğimiz şeyleri çekecek olan iç kaynaklarımızdır. Yalnızca bu iç kaynakları kullanarak istediğimiz her şeye ulaşabilir, onları kendimize çekebiliriz. Bir hedefi iç kaynaklarımızı kullandığımız oranda çekeriz. Önce mıknatıs özelliğini tamamlamalıyız ki sonra onu kendimize çekebilelim.

 Kaynak: Çekim Gücü İle Başarı / Akis Kitap

Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder