NLP Alfabesi ile İnsanları Okumak



 


“İnsanları okumak..”. Kulağa ne kadar da hoş geliyor öyle değilmi ?  Karşınızda duran birini bir kitabın sayfalarını okur gibi okumak ve çözümlemek, onun hakkındaki herşeyi onun bedeninden hemde tamamen doğru olarak öğrenebilmek... Ütopik bir hayal gibi görünsede bu mümkün. Yada en azından temel bazı şeyleri... Peki nasıl ? Tabiki NLP ile.. hadi başlayalım.

NLP kendimizi daha iyiye ulaştırma ve onunla belirlediğimiz hadeflere ulaşma yöntemler bütünü olduğu gibi kendimizi tanıma ve onu uygun şartlara motive etme yöntemidir de. Bu şartları oluşturmada temel done elbetteki duyularımızdır. Ama en az onun kadar önemli bir done vardırki onlarda en az duyularımız kadar kıymetleridir. Bedenimiz..

Bedenimiz en az duyularımız kadar önemli bir donedir. Bedenimiz bilinçli yada bilinçsiz her etkiye yada faaliyete bir tepki verir. Bu tepki çoğu zaman bilincimiz tarafından değil bilinçaltımız tarafından yönlendirilir. Verdiğiniz bir tepki bilincinizin duyularınıza yönlendirdiği bir tepkiyle aynı olmayabilir. Örneğin, bilinçli olarak söylediğiniz bir yalan, bilinçaltınızın bedeninize yüklediği tepkiyle aynı değildir. Onunda bilinçaltı tarafından yönlendirilen bir dili ve alfabesi vardır. Ben buna “insanları okumak için NLP Alfabesi diyorum” Alfabesi tamamen bedeniniz tarafından oluşturulan ve başarıya ulaşmak için mutlaka bilinmesi gereken mucizevi bir alfabe, uhrevi bir dil...

Bu dili öğenmek bize hem kendi bedenimizi hemde karşımızdaki bedeni tanıma ve onun verdiği tepkiler sayesinde onun söylediklerini anlama yeteneği kazandırır. Mutlumu yoksa tedirginmi, yalanmı söylüyor yoksa gerçekmi yada yanımdayken huzurlumu yoksa aklında başka birimi var gibi binlerce soruya beden dili yalan söylemeden cevap verir. Yada bir iş görüşmesinde CV mizde yazılanlar kadar o CV yi işverenle paylaşırken bedenimizle ona verdiğimiz mesajlar bizi hedefimize 1 adım daha hızlı yaklaştırır yada uzaklaştırır. 

Bu dili doğru öğrenmek ve onu isteklerimiz doğrultusunda kullanmak bizi hedefimize daha hızlı ulaştırır. İnsanları tanımada onların söylediklerini analiz etmek kadar beden dillerinide iyi okuyabilmek çok önemli bir yetenektir. İyi eğitilmiş bir beden yada öğrenilmiş beden dili alfabesi sizi diğerlerinden 1 adım öne geçiren muhteşem bir değerdir.

Artık bir insanın gerçek hikayesini dinlemek istiyorsanız onun size anlattıkları kadar bedeninin size anlattıklarınıda dinlemelisiniz. Unutmayın bilinç size türlü oyunlar oynayabilecekken bilinçaltı yani beden dili  sizi asla yanıltmaz , dil size pembe yalanlar söylerken beden daima doğruyu söyler. Bunu bilerek okuyacağınız her insan size asla yalan söyleyemeyecektir. 

Okuyacağınız her insanın hikayesinin mutlulukla dolu olması dileğiyle...


Serkan Ertem




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder