KENDİNLE BARIŞ, ONLARLA SAVAŞ, DİĞERLERİYLE YARIŞ


Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir. (Francis Bacon)

Aramıza kimler girdi bilmiyoruz ama uzun zamandır konuşmuyoruz, dinlemiyoruz birbirimizi, aynada bakmıyoruz, acımızı duymuyor, hissetmek için dokunmuyoruz. Birbirimize karşı bütün duyularımızı hem de duygularımızı yitirmişiz sanki...

Belki bu yüzden mutsuzuz, belki bu yüzden depresifiz. Çevremizde olup bitenlerin gerçekliğinden uzak sanal bir fanusun içindeymişiz gibi yani. Ya da bir uçak simülasyonundasınız, uçmadığınızı bildiğiniz halde uçtuğunuzu düşünme yanılgısına kendinizi kaptırmışsınız. Nasıl olsa uçak düşecek ve siz yeniden düşen uçakla uçacaksınız. Ölüm yok, risk yok. Kendimizi böyle bir yanılgının veya yangının içine biz atmadık elbet, onlar attı. Bunu biliyoruz.

Diğerleriyle yarışmadan onlarla savaşmamız, onlarla savaşmadan ise kendimizle barışmamız gerekmez mi?

Kendimizi unutmuş, özgüvenimizi kaybetmişken, onları mutlu etmek için gayretlerimiz boşa değil mi? Kendimiz için yapmazken başkaları için neler yapmak istediğimize bakar mısınız! Onların istediği gibi yemek, içmek, onlar için meslek sahibi olmak, onlar için sevmek…

Peki bunları kendiniz için ne zaman yapacaksınız? Ne zaman kendinizle barışıp kendiniz gibi davranacak, kendiniz için isteyecek ve kazanacaksınız?

Başarılı olmanız için önce kendinizle barışmalı ve özgüveninizi kazanmalısınız. Kendi güvenini kazanan insanlar onların düşünceleri ve beklentilerinden çok, kendi istek ve beklentilerini gerçekleştirmek isterler. Bir insan bir şeyi önce kendisi için istediğinde motivasyonu tam olur.

Onlarla savaşın.
Onlar, kendi beklentileri ve çıkarları doğrultusunda sizi yönlendirenlerdir. Sizin ihtiyaçlarınızı ve beğenilerinizi eleştirenler ve sürekli “Ben, en doğrusunu biliyorum” diyenlerdir. Onlar sizi, benliğinizi yok sayanlardır.

Diğerleriyle yarışın.

Onları yendiğinizde ve siz artık kendiniz olduğunuzda karşınıza çıkan bütün zorluklarla başa çıkabilir ve aynı nedenlerle aynı sonuçlara ulaşmak isteyen arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz. Kazanmanız için sorumluluklarınızı bilir, bunun için elinizden geldiği kadar çalışırsınız. Kaybettiğinizde bunu kayıp olarak görmez, başarısızlığınıza neden olan etkenlerden ders alır ve yeniden denersiniz. Bu yarışta herkes ipi göğüsleyebilir. Bu kişi neden siz olmayasınız?

Kaynak: www.gencgelisim.com