KADINLARIN GÜZELLİK SIRRI: ARGAN YAĞI


Yüzyıllar boyunca kullanılagelen, kadınların güzellik sırrı Argan yağını biliyor muydunuz? Faslı kadınlar, asırlardır güzellik ve bakım materyali olarak kullandıkları bu yağa, “Sıvı Altın” demektedirler.
 Dünyaca ünlü ve güzel kadınların kullandığı bir güzellik formülü olan Argan Yağı, saça ve cilde olan faydaları sayesinde nesillerdir kullanılmaktadır. 

E Vitamini, Omega 6, Omega 9, felurik asit ve steroller bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip Argan Yağı, ayrıca güçlü antioksidanlar içermektedir. Cildi besleyici ve tedavi edici özellikleri vardır.

Argan Yağı’nın Özellikleri, Üretilişi ve Faydaları:
Argan yağı, güneybatı Fas’ta yetişen nadide ağaçlardan birisi olan Argan Ağacı’nın tohumlarından (argonia spinosa) elde edilen şifalı bir yağdır. Dünyada Argan Ağacı’nın yetiştiği tek yer, Fas’ın güney batı sahilleri olduğundan bu ağaç, UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.
Bütün klinik test çalışmaları yapılan Argan Yağı’nın birçok faydaları tespit edilmiş ve diğer faydalarını bulmak için de yeni çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir.
Argan yağı, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar, ciltteki yağlanmayı geciktirir (anti-aging). Yaşlanmayı geciktirici etkisinin yanı sıra, saçların nemlendirilmesinde ve bakımında etkileyici sonuçlar verir. Ayrıca cildi besleyerek sivilce, akne ve siyah noktalardan kurtulmaya, cilt lekelerini gidermeye, tüm vücudunuzun gençleşmesine, selülit ve çatlakların giderilmesine yardımcı olur.
Güçlü bir afrodizyak olan Argan yağı, çok az miktarlarda, özenle ve büyük bir sabırla işlenerek elde edilir; az üretildiği için çok kıymetli bir yağdır. Bilinen faydaları arasında cinsel sorunlara ve cilt güzelliğine sağladığı etkiler de bulunuyor. Yapılış aşamasında keçilerin çok önemli rolleri var.. Argan ağacının meyvesi, keçiler tarafından sindirilmeden çıkarılıyor. Üreticiler, çıkarılan meyveyi ikiye ayrılıp içindeki çekirdeği ayıklıyor. Ardından bu çekirdek, suyla karıştırıldıktan sonra kavrulup öğütülüyor. Daha sonra da yağı çıkartılıyor. Bu işlem yaklaşık olarak 2 gün sürüyor…

 Argan Yağı’nın Faydaları:
                              1)    Cildi nemlendirir
                              2)    Saçı besler ve parlaklık kazandırır
                              3)    Hücreleri yeniler
                              4)    Ciltteki yağlanmayı giderir
                              5)    Sivilce, akne ve siyah noktaları giderir
                              6)    Selülit, çatlak ve kırışıkları giderir
                              7)    Afrodizyak etkilidir, cinsel gücü artırır
                              8)    Bedeni gençleştirir
                              9)    Yaşlanmayı geciktirir
                          10)    Masaj yağı olarak kullanıldığında vücudu hafiflendirir ve zindelik sağlar
                          11)    Eklem ve kas ağrılarını giderir
                          12)    Vücuttaki yaraları iyileştirir
                          13)    Sedef ve egzama rahatsızlığının tedavisine yardımcı olur
                          14)    Yüz ve tırnak bakımını sağlar
                          15)    El ve ayak bakımını sağlar
             16)  Cildi sıkılaştırır.

Turgut Vatandaş

Kaynak: www.gencgelisim.com