Eşekten Düşene Değil, google’a Düşene Sor!

Ne demiş atalarımız, “Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.” Hayatta birçok konuda yaşanmış tecrübe esastır. Eşekten düştüysen ne yapacağını, git eşekten düşene sor. Sana sayfalar dolusu bilgi ve tecrübe aktaracaktır. Hiçbir kitapta bulamayacağın bilgiler...

Hastanelerde çok sık rastlanan bir durumdur, kadın yanındakine sorar: “Senin neyin var kardeş?” İkisinin de sorunu aynıysa, dakikalarca süren bir muhabbet başlar. Neler yediklerini, neler içtiklerini, nerelere gittiklerini, hangi sorunları yaşadıklarını heyecanla birbirlerine aktarırlar.

Bu konuyla ilgili bir hikaye anlatılır. Dermansız derde düşen çok zengin bir adam varmış. Başında korkunç bir ağrı, durmadan ağlıyormuş. Artık dayanamayacak, sokağa çıkamayacak duruma gelmiş. Gittiği tüm doktorlar çaresiz adama çare olamamış. Aylarca evde yatan adamın saçı sakalına karışınca, kendini daha iyi hissetsin diye bir berber getirmişler. “Beyim,” demiş berber, “sakın senin burnunda kıl dönmesi olmasın!” Almış cımbızını, adamın burnundaki kılı tuttuğu gibi çekip çıkarmış. Kıl o kadar uzamış ki beyne kadar ulaşmış. Kılı çekince adamın burnundan kan boşalmış. Berbere bağırıp kızmış ama bir bakmış ki ağrısı şıp diye kesilivermiş.

Bir Bilene Danış, Bir Şey Kaybetmezsin

İşte, tüm doktorların aciz kaldığı bir konuda, daha önce başına böyle bir durum gelmiş olan berber çare olabiliyor. Bu yüzden bir yaşayana sormak akıllıca bir davranıştır. Bir rahatsızlık için onlarca çeşit pahalı ilaçlar kullanırsınız ama iyileşemezsiniz. Daha önce aynı durumu yaşamış biri size üç liralık bir merhem söyler ve şıp diye iyileşirsiniz.

Sadece sağlıkta değil, insanın her noktada sıkıntıya, açamaza düştüğü oluyor. İşte böyle durumlar için bir önerim var. Eşekten düşen bulamıyorsan, google’a düşene sor.

Evet, yanlış okumadınız. Kafanızı kurcalayan konuyu google’a yazın. Mutlaka aynı sorunu yaşamış ve bir forumda paylaşmış birine rastlarsınız. Tavsiyeler alırsınız, hatta sorununuzla ilgili bir tartışma platformu bile oluşturursunuz. Diyelim ki bilgisayarınız çalışırken kendiliğinden kapanıyor. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, bilgisayarcıya gidip onlarca dolar vermek de istemiyorsunuz. Google’a gireceksiniz ve “Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor, ne yapmalıyım?” yazacaksınız. Arama düğmesini tıkladığınız andan itibaren önünüze onlarca sonuç dökülecek ve bunlar arasında çözüme ulaşabileceksiniz.

Yâ da başınız çok ağrıyor. Her gün baş ağrısı çekmekten usandınız. Doktora gitsen randevu, kuyruk, tahlil, röntgen, eczane, ilaç derken günlerce uğraşacaksınız. Hatta ilaç almak, bünyeye kimyasal bileşen sokmak da istemiyorsunuz. Hemen yazın google’a “Baş ağrısına iyi gelen bitkiler” diye. Önünüze döküldü mü? Evet. Not alın bitkilerin adını ve akşam eve giderken aktardan alıp kullanın.

Teknolojinin iyi yönlerinden biri de bu. Kullanmak gerek.

Ahmet KARAYÜN

Kaynak: www.gencgelisim.com