KAYGI BAŞARIYI GETİRİR



 Beyin Avcıları filminde 7 kişiden oluşan bir FBI ajanı grubunun görevi iyi birer "Beyin Avcısı" olabilmektedir. Bunun için de kendilerine uygulanan özel bir testten geçmeleri şarttır. 


Filmin Adı: Beyin Avcıları
Türü: Aksiyon, Gerilim, Gizem
Yönetmen: Renny Harlin
Görüntü Yönetmeni: Robert Gantz
Senaryo: Wayne Kramer, Kevin Brodbin
Oyuncular: Val Kilmer, Patricia Velasquez, Will Kemp, Christian Slater, Jonny Lee Miller, Clifton Collins Jr, Kathryn Morris, Jasmine Sendar, Trevor White, Antonie Kamerling, Daniël Boissevain, Cassandra Bell
Yapım: 2004, ABD, Hollanda,  İngiltere, Finlandiya
Yapımcı: Akiva Goldsman, Cary Brokaw, Jeffrey Silver, Robert F. Newmyer
Muzik: Tuomas Kantelinen
Film Süresi: 1 saat, 46 dakika.

Renny Harlin’in yönettiği ve Eion Bailey, Clifton Collins Jr, Will Kemp ile Val Kilmer’in oynadığı Beyin Avcıları (Mindhunters), 4 Kasım 2005‘de Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Gruptaki ajanlardan biri gerçek bir katildir ve kim olduğu bilinmemektedir. Herkesin birbirine katilmiş gibi yaklaştığı bu gergin ortamda normal bir ajandan farklı vasıflar taşıyan Harris eğitimci rolünü üstlenmiştir. Gruptakilerden kimse birbirini öz geçmişini bilmiyor. Tek bildikleri şey içinde tuzaklarla dolu bir adada, kendilerine verilen kısıtlı zaman zarfında gerçek katili bulup, akıllıca kurgulanmış cinayet planını çözmek zorunda olduklarıdır.

Tümü hayatta kalabilmek için aralarına gizlenen seri katili bulup bu testte başarılı olmayı istiyor. Filmin kahramanı olan gençler Hiç birinin öz geçmişini bilmedikleri için korku şüphe ve gerilim son sahnelere kadar devam etmektir. Katilin dâhice ölüm planın kurbanlarından biri olmamak için cinayeti çözmelilerdir...
Olay örgüsünün gerçeklerle bire bir örtüşmesini isteyen filmin yapımcıları, çekim öncesinde, senaryo üzerinde yaptıkları çalışmalar sırasında gerçek FBI ajanları ile görüşmüşler. Yönetmen koltuğunda Renny Harlin bulunuyor.
Columbia Tristar Film, Intermedia Films ve Dimension Film sunar Mindhunters’ın yönetmenliğini Renny Harlin (“Deep Blue Sea”) yapıyor. Fdilmin senaryosu ise Wayne Kramer ve Kevin Brodbin tarafından Kramer’ın aynı adlı hikayesinden kurgulanmış. Filmin başrollerini James Todd Smith (L.L. Cool J) (Deep Blue Sea, Any Given Sunday), Jonny Lee Miller (Trainspotting, Plunkett & Macleane), Kathryn Morris (Minority Report, A.I.), Patricia Velasquez (The Mummy), Clifton Collins Jr. (Traffic), Eion Bailey (Fight Club) , Will Kemp, Val Kilmer ve Christian Slater paylaşıyorlar

Heyecan, gizem, kaygı bir dolu duyguyu yaşatan bir film şahsen izlerken çok keyif aldım, canınız adamakıllı bir macera filmi istiyor ve sıkılmadan sonunu getirmekse niyetiniz bu filmi es geçmeyin. Biraz klişeleri var ama rahatsız edici boyutta değil. fikrimce; izlenildiğine pişman olunmayacak bir yapım.


Ömer Altıntop                                                           

Kaynak:www.gencgelisim.com