17 Adımda Gerginlikten Kurtulma Terapisi!



Zihinsel ve duygusal gel-gitler yaşıyorsanız; kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak bazı tekniklere ihtiyacınız var demektir. Size sunacağımız 17 adımda rahatlama egzersiziyle kendinizi yenilenmiş ve çok daha zinde hissedeceksiniz.

Bu egzersiz talimatlarını önceden kendi sesinizle kaydedip yattığınız yerde gözleriniz kapalı olarak dinlerseniz çok daha etkili olur. Bu kendi kendini hipnoz etme şeklidir. Amaç; kasların yerlerine uyum sağlaması ve onları rahatlatmak.

1. Ayağınızı hissedin. Ayağınızın ağırlığını hissedin. Ayağınızdaki rahatlığı hissedin ve ayaklarınızı iyice gevşetin.

2. Bacaklarınızın alt kısmını hissedin. Bacağınızın ağırlığını hissedin. Bacağındaki rahatlığı hissedin ve bacaklarınızı iyice gevşetin.

3. Dizlerinizi hissedin. Dizlerinizin ağırlığını hisset. Dizlerinizdeki rahatlığı hissedin ve dizlerinizin gevşetin.

4. Bacaklarınızın üst kısmını hissedin. Bacağınızın ağırlığını hissedin. Bacağınızdaki rahatlığı hissedin ve bacaklarınızı iyice gevşetin.

5. Ellerinizi hissedin. Ellerinizin ağırlığını hissedin. Ellerinizdeki rahatlığı hissedin ve ellerinizi iyice serbest bırakın.

6. Kollarınızın alt kısmını hissedin. Kollarınızın ağırlığını hissedin. Kollarınızdaki rahatlığı hissedin ve kollarınızı iyice serbest bırakın.

7. Dirseklerinizi hissedin. Dirseklerinizin ağırlığını hissedin. Dirseklerinizdeki rahatlığı hissedin.

8. Kollarınızın üst kısmını hissedin. Kollarınızın ağırlığını hissedin. Kollarınızdaki rahatlığı hissedin ve iyice gevşetin. 

9. Leğen kemiğinizi ve göbeğinizi hissedin. Leğen kemiğinizin ve göbeğinizin ağırlığını hissedin. Leğen kemiğinizdeki ve göbeğinizdeki rahatlığı hissedin.

10. Sırtınızı hissedin. Sırtınızın ağırlığını hissedin. Sırtınızdaki rahatlığı hissedin iyice yatağa bırakın kendinizi.

11. Göğsünüzü hissedin. Göğsünüzün ağırlığını hissedin. Göğsünüzdeki rahatlığı hissedin.

12. Omzunuzu hissedin. Omzunuzun ağırlığını hissedin. Omzunuzdaki rahatlığı hissedin omuzlarınızı gevşetin.

13. Boynunuzun her iki yönünü de hissedin. Boynunuzdaki ağırlığı hissedin. Boynunuzdaki rahatlığı hissedin ve kendinizi rahatça yatağa bırakın.

14. Ağzınızı hissedin. Ağzınızdaki herhangi bir gerginliği hissedin. Ağzınızdaki rahatlığı ve hiçbir gerilim olmadığını hissedin.

15. Gözlerinizi hissedin. Gözlerinizdeki herhangi bir gerginliği hissedin. Gözlerinizdeki rahatlığı ve hiçbir gerilim olmadığını hissedin.

16. Yüzünüzü tamamen hissedin. Yüzünüzdeki herhangi bir gerginliği hissedin. Yüzünüzdeki rahatlığı ve hiçbir gerilim olmadığını hissedin.

17. Bütün vücudunuzu taramadan geçirin. Eğer hala vücudunuzda gergin bir yer fark ettiyseniz gergin uzvunuza odaklanın ve iyice gevşediğinizi hissedin.


 Çeviri: Burçin Ergin
www.gencgelisim.com