Kariyerinizi, Kariyer Akademisi ile Planlayın


Geleceğini şansa bırakmak istemeyenler için, bu sayımızda köklü bir kurumun konuğu olduk. Sektörün profesyonellerinin temellerini attığı Kariyer Akademisi’nin eğitmenleri de işin uzmanları. Ebru Demircigil ile yaptığımız kariyer temelli bu söyleşiyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

Merhaba, bize kendinizi ve Kariyer Akademisi’ni tanıtır mısınız?
Merhaba, adım Ebru Demircigil. 1978 Niğde doğumluyum. Uludağ Üniversitesi mezunuyum. Hem mesleki, hem de farklı alanlarda iletişim konusunda pek çok deneyimim oldu. Eğitim sektörü her zaman ilgimi çekmişti. Şu anda da hobi alanıma giren diksiyon, spikerlik-sunuculuk gibi eğitimler veren Kariyer Akademisi’nde Halkla İlişkiler Müdürüyüm. Hem kendi deneyimlerimi paylaşabildiğim, hem de hobilerimi uygulayabildiğim, kaliteli ve işinde uzman insanlarla çalıştığım keyifli bir işim var.
Kariyer Akademisi, 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak, Dr. Adnan Odabaş tarafından Üsküdar’da faaliyete geçmiş bir öğretim kuruluşudur. Kurulduğu ilk günden beri, eğitmenlerinden müfredatlarına kadar, katılımcılara en üst düzeyde verim sağlayacak şekilde kendisini geliştirmiş ve geliştirmeye devam etmektedir. Bugüne dek Kariyer Akademisi’nden binlerce insan eğitim alarak, iş hayatlarında kariyer; özel yaşamlarında da büyük değişimler yaşadılar.
Özellikle öğrencilerin günümüzde en büyük kaygılarından birisi, kariyerlerine doğru yönü verebilmek… Kariyer seçimi için etkili iletişimin ve diksiyonun önemi nedir?
Yaşadığımız her dönem ve her ortam için bu eğitimler çok önemli. Aile başta olmak üzere okul, iş yaşamı, sosyal yaşam yani özetle, bulunduğumuz her toplulukta, kişi iletişim kurma eğilimi içindedir. Eğer kendimizi doğru ifade edebilirsek, doğru iletişim kurabilir, anlaşabilir ve anlayabiliriz. Kariyer Akademisi'nde verilen diksiyon eğitimleri doğru, güzel ve etkili konuşmayı sağladığı gibi,  beden dilini doğru şekilde kullanmayı da öğretmektedir. Bununla birlikte heyecan kontrolü, özgüven geliştirme gibi gençlerin önemli sorunlarının giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Bu sebeple, kurumumuzun eğitimleri çok önemlidir.
Eğitim kadronuz, bölümleriniz, ders başlıkları hakkında bilgi verir misiniz?
Kariyer Akademisi,  Diksiyon, Spikerlik-Sunuculuk, Oyunculuk ve aynı zamanda kurumsal alanda da hizmet veren bir eğitim kurumudur. Kurumsal alanda özellikle Satış-Pazarlama, önemli kurumların aldığı eğitimler arasında yer alıyor. Bu eğitimlerde etkin ses tonu, nefes, boğumlama, doğru güzel ve etkili konuşma,  topluluk önünde heyecan kontrolü, özgüven geliştirme, toplumsal ve kurumsal görgü kuralları, imaj değişimi-beden dili, davranış psikolojisi gibi günlük hayatta karşımıza her alanda çıkan dersler verilmektedir. Kariyer Akademisi’nde bugüne dek 15 binden fazla kişiye eğitimler verdik.
Eğitmen kadromuzda öncelikle hepsi birbirinden değerli ve konusunda uzman, Radyo ve TV dünyasından oluşan hocalarla çalışıyoruz. En önemlisi de bu kadar işlerinin piri olmalarına rağmen egolarını aşmış insanlar…  Murat Atıl, Defne Sarısoy, Burak Törün, Sevcan Ada, Haldun Domaç, Ataullah Arvas ve ünlü oyuncu Meral Konrat,  Kariyer Akademisi eğitim kadromuzda görev alan hocalarımızdır.
Kariyer Akademisi Diksiyon, Spikerlik ve Oyunculuk kurslarını diğer rakip kurslardan ayıran en önemli özellikleri nelerdir ki, öğrenciler neden daha çok sizi tercih ediyor?
Etkin iletişim kuramayarak iş kayıpları yaşayanlar ve mesleki olarak spikerlik alanında çalışmak isteyenler yoğunluktadır. Tabi diğer kurslardan farklı olarak, kurucularımız sektörün içinden gelen insanlardır.
Kariyer Akademisi’nin gelecekteki hedeflerinde neler var?
Kariyer Akademisi, 2000 yılından bu yana ilkeli, doğru ve amacına uygun hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumudur. Dolayısıyla birçok kuruma da öncülük etmiştir. Kariyer Akademisi, her geçen gün daha da büyümeyi, hizmet kalitesinde daha da farklılıklar yaratmayı bir görev bilmiştir. Bu yolda ilerleyeceği ve ön planda olacağı aşikârdır.
Kariyer Akademisi Diksiyon, Spikerlik, Sunuculuk Kursu’ndan eğitim alıp mezun olan öğrencileriniz arasından bir kısmını söyleyebilir misiniz?
Kariyer Akademisi öğrencilerimizden mezun olan Saadet Işıl Aksoy (Sinema Oyuncusu-Sunucu), Selin Ortaçlı (SHOW TV Sunucusu), Yeşim Kam (CNNTÜRK Spikeri), Orhan Karakurt (Başbakan Sunucusu), Sevinç Meşe (Türkiye 3. Güzeli-Sunucu), Elvan Abeylegesse (Milli Atlet), Aleyna Horosan (TGRT Haber Spikeri), Bircan Ünal (KANAL T Spikeri)gibi isimler, aklıma ilk gelenlerden…
Günümüzün gözde meslekleri içinde sunuculuk, spikerlik ve oyunculuk yer alıyor. Bu alanlara yönelmek isteyenlere neler önerirsiniz?
Bu mesleklerin hepsi iletişime dayalı alanlar. Doğru ve istenilen yerlere gelmek, göründüğü kadar kolay değil.  Çalışmadan, emek sarf etmeden iyi bir kanalda spiker olma hayali doğru değil. Mutfağında pişmek lazım bu işin... Bu sebeple, bu yolda yürürken bir rehbere mutlaka ihtiyaç duyacaklardır. Dolayısıyla bu rehber onların temel eğitimleri olacak. Çünkü iletişim, her ne şekilde olursa olsun, ilişkilerimiz ve başarılarımızı doğrudan etkiler. Karşımızdaki kişi, ister personelimiz, ister patronumuz, ister müşterimiz, isterse yakın arkadaşımız olsun, güven ve olumlu etki yaratmanın yolu “DOĞRU İLETİŞİM”den geçer. Doğru iletişim kurmayı isteyen herkesi Kariyer Akademisi’ne bekliyoruz.
Güzel ve etkili konuşabilmek için gelenler arasında kimler yer alıyor? Örneğin; evlatlarıyla, eşleriyle sağlıklı iletişim kurmak isteyenler de geliyor mu?
Olmaz mı?  Ev hanımları, anne-oğullar, babalar kızlarıyla, sevgililer...  Gerçekten iş sahibi olmak isteyenlerin yanı sıra, kendi özel yaşamlarındaki iletişimi kuvvetlendirmek hedefleyen kişiler de eğitim almak istiyorlar.
Kişi veya kurumlara yönelik özel eğitimleriniz var mı? 
Evet. Hem bireysel, hem kurumsal özel eğitimler veriyoruz. Eğitmenlerimiz gerekli eğitim planını oluşturuyorlar. Bu plan, kişinin veya kurumun talepleri, eksik yönleri, beklentileri tespit edilip gerekli düzenlemeler yapılarak oluşturuluyor.
Kariyer Akademisi’nin kardeş kuruluşları olan gazeteleriniz ve test yayınındaki televizyonunuz, başvuruda bulunanları ne şekilde etkiliyor?
Kariyer Akademisi bünyesinde olan gazete ve televizyonlar, bizim öğrencilerimizin aldıkları eğitimleri pratiğe dönüştürmelerini sağlayan araçlar aslında.  Örneğin, gazetemiz iki haftada bir çıkıyor. Gazetemizde bulunan röportajların önceliği kendi öğrencilerimize verilmektedir. Onların yaptıkları röportajları gazetelerimizde yayınlıyoruz. Bu sayede öğrenciler, gönül verdikleri işlerini deneyimlemeye başlayabiliyorlar. Ayrıca internet ortamındaki yayınımızda da spikerlik, sokak röportajları, sunuculuk gibi önemli tecrübeleri edinmelerine fırsat tanınıyor.
Son olarak okurlarımız için dileklerinizi alabilir miyiz?
Çağımızdaki en büyük sorun iletişim sorunu. Tüm kavga ve tartışmaların bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu sebeple insanların birbirlerini yanlış anlamadıkları, kavgaya sebep olmadan, savaşmadan, barış içinde huzurlu ve keyifli zaman geçirecekleri bir ömür diliyorum.
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.
Ben teşekkür ederim ve son olarak derim ki: “Gelin, kariyerinizi birlikte planlayalım…”

Yeşim ADA - editoryesim@gmail.com

Kaynak: www.gencgelisim.com