Bir Kader Değil, Felsefedir Başarı

 

Başarıyı şansa endeksleyen insanlardan ”şans hep ondan yana, bende şans olsa…” gibi cümleler sıkça duyarsınız. Oysa şans, sanıldığı gibi insanların sahip olmak istediklerinin anahtarını avucuna koyan bir şey değildir.



Herkes çok çalışmasına rağmen karşılığını alamamaktan, hak ettiği yerde olamamaktan şikâyet eder. Patronumuz adil değildir, daha fazla mesai yaparız, daha az mükâfatını alırız. Başladığımız her işi yüzümüze, gözümüze bulaştırır, hiçbir işin hakkını veremeyiz. Bu cümleleri eminim defalarca kurdunuz veya çevrenizde sıkça kuruldu. Peki, bu cümleleri kurarak, bu sorunları aşamayacağınızı biliyor muydunuz? Aksine her defasında daha fazla saplandığınızı, bir mıknatıs gibi hepsini daha da kendinize çektiğinizi biliyor muydunuz?

İnsan beyni sorunlarla meşgulken, daha fazla sorun yaşamaktan başka bir işlev görmez. Mesela siz şikâyet ettikçe beyniniz sorunlara odaklanacak ve farkında olmadan sizi peşisıra sürükleyecektir. İstemeseniz de yakındığınız her ne ise, kendinizi onun tam ortasında bulacaksınız. Siz neyi daha çok düşünürseniz, ona daha yaklaşır ve onu hayatınızın bir parçası haline getirirsiniz.

Sorunları, onları üreten zihinlerle çözemezsiniz

Sorunlar, yalnızca onları aşmaya adapte olunca çözülür, onlardan yakınınca değil.
İhtiyacınız olan şey motivasyondur. Kendinizi, başarmak istediğiniz şeye motive edin ve eğer bunu yapmakta zorlanıyorsanız, alacağınız mükâfatı düşünün. Bu yönteme “sonuç odaklı düşünce” adı verilir. Sonuç odaklı düşünce, başarılı insanların vazgeçilmezidir. Bir işe başladınız; ancak zihninizi sürekli meşgul eden başka şeyler var ve siz kendinizi işinize veremiyorsunuz. Böyle bir durumda, başarılı olmanız halinde elde edeceklerinizi düşünün. Böylece süreçteki aksaklıklarla değil, mutluluğunuzla meşgul olur zihniniz. Sorun ve sıkıntılarla değil “başarı” ile meşgul olan zihnin de başarıyı peşi sıra sürüklemesi kaçınılmazdır.

Şans, hazırlığın fırsatla buluştuğu andır

Hedefinize konsantre olmanız, yükünüzü hafifletir, yapmak zorunda olduklarınızı sevimli kılar. Başarı, sanıldığı gibi doğuştan torpilli insanların eseri değildir. Başarıyı şansa endeksleyen insanlardan ”şans hep ondan yana, bende şans olsa…” gibi cümleler sıkça duyarsınız. Oysa şans, sanıldığı gibi insanların sahip olmak istediklerinin anahtarını avucuna koyan bir şey değildir. Şans, hazırlığın fırsatla buluştuğu andır; bir gün uyandığında başarmak istediğin her şeyin kendiliğinden gerçekleşmesi değildir. Başarı motivasyondur, zihni düşünce kirliliğinden arındırmaktır. Bir felsefedir, hatta yaşam tarzıdır.


5 Adımda Para Kazanma Yeteneğini Geliştir

1.      Başarılı olmaya, onu arzu ederek başlamalıyız. Arzularınız kesin ve sağlam olmalı. Sıradan arzular, zayıf isteklerdir.

2.      Bir adamın zengin olmayı istemesi için küçük arzular yeterlidir. Bir adamın beş parça altın arzulaması somuttur ve bunu gerçekleştirmek için ısrarcı olacaktır.

3.      Servetin artmasını sağlayan işlem şudur: Önceleri az miktarda olan servet, yöntemini öğrenip, daha yetenekli olduğunuz zaman fazlalaşır. Ne kadar çok bilgi sahibi olursak, o kadar çok kazanırız.

4.      Boş bir cüzdanı doldurmak için kendi gücünü geliştirmek, çalışıp daha bilgili olmak, daha hünerli olmak, kendini saygı duyduğunu kanıtlar şekilde davranmak gerekir.

5.      Böylece kendine güvenerek, senin için çok önemli olan arzularına başarılı bir şekilde ulaşabilirsin.
 
Gülşah Keskin
gulsah_kskn@hotmail.com

Kaynak:www.gencgelisim.com