Hayatınızı Tanzim Ederken Çevrenizden Yardım Alır mısınız?

Herkesin kendine göre doğruları vardır. Bununla beraber yaşam standartlarının daha iyi, daha kaliteli olması için, başkalarının da fikirlerinden yararlanmak gerekir. Ahmet Bey bunu uyguluyor mu, uygulamıyor mu? İç referanslı mı yaşıyor, yoksa dış referanslı mı? Bunu öğrenmek için sormuştum.

Ahmet Bey, dışarıdan pek yardım almadığını söylemişti. İnsanların fikirlerine saygı duyduğunu ve dinlediğini fakat kendi doğrusunu yaptığını anlatmıştı. Fakat kendi doğrularını uygularken, ciddi anlamda bunun zararını gördüğünü de eklemişti.
Ahmet Bey genelde kendi kararları doğrultusunda yaşayan biridir. Ancak benim, araştırmaya yönelik bir insan olmam Ahmet Bey’i de tetikledi. Hayatımızı yönlendirmek adına, tecrübeli, bilgili insanlara danışıyoruz ve fikirlerini alıyoruz.
Kendi doğrularını yaşaması, kişiyi kendine göre mutlu edebilir. Ama olumsuzluklar varsa ya da bu konuda daha uzman biri varsa, mutlaka fikir almak gerekiyor.
Bu konuda seminer öğrencilerimden biri, çalıştığı ortamda müdür konumunda olduğunu fakat çalışanlarına taviz vermediğini söylemişti. Söylediklerine itiraz etseler de, hiç dinlemediğini, başkasının değil sadece kendisinin doğrularını yaşadığını anlatmıştı. Eğitimlerimize katıldıktan sonra, “Ben hep yanlış davranmışım. Hiçbir zaman karşımdaki insanların doğrularını almamışım. Yanlış bir politika izlemişim. Bundan sonra uzman olan, olaylar karşısında fikir üretebilen insanların da görüşlerini alacağım.” diye kendince bir karar almıştı.
Daha sonra yavaş yavaş başkalarını dinlemeye başladığını, şimdi iş alanlarını daha da büyüttüğünü ve bu uygulamanın çok faydasını gördüğünü anlatmıştı.
Akıl akıldan üstündür. Birinin uzmanlık alanını bir diğeri bilmeyebilir. Dolayısıyla işin uzmanlarına danışarak hayatımızı şekillendirebilir, bu sayede hayatımızı daha da anlamlı hale getirebiliriz. 


!50 Soruda Evlilik/Fatma Taş/Akis Kitap

Dahi Beyin Blog


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder