Bilinçdışı ve NLP’nin İletişim Modeli



Nedir kardeşim bu Bilinçdışı ya da Bilinçaltı dedikleri…
Ruh Halimizi, fizyolojimizi ve davranışlarımızı belirleyen sinyaller bilinçdışımızdaki kayıtlardan geliyor. Olumsuz kayıtlar harekete geçtiklerinde olumsuz davranışlara, iletişim ve ilişki sorunlarına yol açıyorlar. Algı filtrelerimizi boyamakta, olayları ve insanları ‘oldukları gibi’ değil de ‘ahlak boyalarımıza göre’ algılamamıza neden olmaktadırlar.


Bu yüzden Ralph Watson’ın da ısrarla belirttiği gibi gerçek NLP çalışmalarında gerçek bir ‘Değişimin’ ancak bilinçdışında gerçekleşebileceği öğretilmekte ve insanlar bunu deneylemekteler.

Bilinçdışınız hedeflediğiniz değişimi istiyor mu yoksa istemiyor mu? Bunu nasıl öğrenebilirsiniz? Tabi ki meditasyon, trans, kendi kendine hipnoz, yönlendirilmiş imgelem gücü, yaratıcı zihinsel canlandırma gibi tekniklerle…

NLP İletişim Modeline göre dışsal olayların sinyalleri Duyusal Girdi Kanallarımızdan ve sonra Algı Filtrelerimizden geçerek, İçsel Temsil Sistemlerimize girmekte ve Bilinçdışımıza kaydedilmektedir. Duyusal bilgileri kodladığımız ve dünyamızı deneyleme şeklimizi belirleyen kayıtları kaydettiğimiz yerler farklıdır. Bazı insanlar '‘Görsel'’ağırlıklıdır. Sizin hep iyi giyinmenizi, saçınızı itinayla taramanızı beklerler. Bazıları işitseldir. Sizin hep iyi konuşmanızı beklerler. Bazıları dokunsaldır. Onlara sevgi ve şefkatle sıcak sıcak dokunmanızı beklerler. Göz Erişim İpuçlarından ve konuşurken kullanılan Sözcüklerden yararlanarak karşınızdaki insanın ağırlıklı Temsil Sistemini bulabilirsiniz.

Bilinçdışımızdaki bu kayıtlar halimizi, fizyolojimizi ve davranışlarımızı etkilemektedir. İşte NLP’nin İletişim Modelinin sırrı burada yatmakta.

Bilinçdışınızla iletişim kurabiliyor musunuz?
Bilinçdışınızla Dost musunuz yoksa onun mesajlarını görmezden gelip bildiğinizi mi okuyorsunuz?
Bilinçdışınızın sizi cezalandırdığını düşünüyor musunuz?
Bilinçdışınızla olumlu bir ilişki kurabilirseniz, ‘Olumlu ve Kaynak Dolu bir Ruh Hali’ elde edebilirsiniz.

Bilinçdışınıza Kaynak Dolu Olumlu Ruh Halleri kaydederseniz, Kaynak çapaları uygularsanız, yaşamınızın fırtınalı anlarında bu çapalarınızı ‘Ateşleyerek’ olumlu ve kaynak dolu ruh hallerinizi yeniden yaşayabilirsiniz.

Bu Kaynak Dolu Olumlu Ruh Halleri sizin fizyolojinizi ve davranışlarınızı belirlediğinde bir İletişim Gurusuna dönüşürsünüz. İlişkileriniz Sevgi ve Hizmet dolu olur, ilişkileriniz mükemmelleşir. Başarı elde edersiniz.

Fizyolojinizi değiştirdiğinizde, örneğin yere bakıyorsanız ve birden yukarıya sağa bakmaya başlarsanız, yaratıcı gücünüzün harekete geçtiğini ve depresif sinyallerden kurtulduğunuzu farkedebilirsiniz.

Dolayısıyla aşağıdaki bilgiler size bir anahtar sunuyor.

Gündelik yaşamınızda kullandığınızda bu bilgiler sizin seçeneklerinizi, esnekliğinizi ve motivasyonunuzu arttıracak.
İyi İletişim kurabilmenizi sağlayacak.
İyi İlişkiler kurabilmenizi sağlayacak.
Yaşamınızla ilgili Büyük Resmi görebilmenizi sağlayacak.
Hepsinden önemlisi bilinçdışınızla İyi İlişki kurmanızı sağlayacak.
“Bilinçdışınız her zaman sizi koruyacak…sesim sizinle birlikte gidecek…”

Haydi o zaman NLP ile değişmeye…

NLP/Cengiz Erengil/Akis Kitap
Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder