Havuza İtilmek



İçinde bulunduğumuz durumları her zaman kendimiz seçmeyiz, ama nasıl baş edeceğimize kendimiz karar verebiliriz. Önemli olan, yalnızca başımıza gelen şey değil, o durumda ne yapacağımızdır.
Çok varlıklı bir işadamı çalışanlarını yıl sonu kutlaması yapmak üzere görkemli evine davet etmiş. Çalışanlarından en cesur ve en sadık olanı anlamak için de bahçesindeki havuzu timsahlarla doldurmuş.
Yemekten sonra çalışanlarını içinde timsahların bir aşağı bir yukarı yüzdüğü havuzun kenarına çağırmış.
“İçinizde en sadık kim?” diye sormuş. “Suya kim dalıp, havuzu yüzerek bir uçtan diğerine geçebilir?” Bunu başaracak olana on bin dolarlık bir ikramiye vereceğini açıklamış. Fakat kimse yerinden kıpırdamamış.
Adam bu kez ikramiyeyi yirmi bin dolara cıkarmış. Birden havuza birinin atladığını duymuşlar. Ofiste calışanlardan biri suya atlamış ve yüzmeye başlamış, timsahlar da topuklarındaymış. Sadık eleman havuzun diğer ucundaki merdivene tutunup, kendisini güvenli bir şekilde yukarı çekmiş.
“Bravo!” demiş iş adamı. “En yürekli, en sadık calışanım sensin. Kimse bunu başaramadı bugüne kadar. Bunu nasıl yaptın?”
Giysilerinden sular süzülen adam: “Nasıl mı yaptım? Yalnızca beni kimin ittiğini öğrenmek istiyorum!”

Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder