Altıncı Hissi Ya Da Duyguyu Geliştirmek

Kendinizi sadece yüzeysel yanlarınızla değil de daha derinlemesine tanımaya başladıkça, kendinizle yüzleşmeyi başardıkça içinize daha "korkusuz" girebilmeyi başaracaksınız. İnsanın kendi içine derinlemesine girebilmesi, bilinçdışına girmesi anlamına da gelir. Eğer kendi bilinçdışınıza dikkat pergelinin sivri ucunu batırarak dikkatin öteki ucuyla dışarıya bakarsanız o zaman insanların sözlerinin ötesindekini, beden dilleriyle, duygularıyla, düşünceleriyle, tutumlarıyla gönderdikleri sinyalleri algılayabilirsiniz.

Psikiyatrist Belleruth Naparstek kendisinde altıncı duyuyu kullanma halinin ya da PSİ yeteneğinin danışanlara hizmet ederken bir tür meditasyon yaşamasıyla geliştiğini söylemektedir.
Mesleğine başladıktan birkaç yıl sonra danışanların çevresinde ışıklar görmeye başlamış, sonra renkleri de görmeye başlamıştır. Bu haldeyken danışanların gördüklerini görmekte ve hissettiklerini hissetmektedir. Sevgi olarak adlandırdığı bütünsel bir hissin farkına varmaktadır. Aynı zamanda normal zamandakinden daha fazla açıklık içinde düşünebilmektedir.
Kendisi için harikulade bir meditasyon olan bu haldeyken, sakin bir coşku ile dolmaktadır. Yaşamının diğer alanlarında stres altında, sabırsız, yargılayıcı ve rahatsız olabilse de, danışanın karşısına her oturduğunda "bu zihin haline" otomatik olarak ve çaba harcamadan girmektedir. Danışanına odaklanırken kalbini açmaktadır. Empati ve şefkat beslemektedir.
PSİ yeteneğinin böyle geliştiğini açıklamaktadır. Açık kalplilik tutumu yanında PSİ yeteneğinin de yıllar içinde büyüdüğünü, "zamanı askıya alan bir zihin halinin" geliştiğini, meditasyon halinin "derin bir dikkat odaklaması" olarak kendini gösterdiğini açıklamaktadır. Yardım etmek isteyip de kendisini çaresiz hissettiği anlarda, "doğru düşüncelerin ve sözlerin" geldiğini, bazen de sadece sevgi dolu hislerle "açık bir kalbin enerjisiyle" yıkandığında, kendi deyişiyle "bilgelik" açığa çıkmaktadır.
Altıncı duyumuzu geliştirmek istiyorsak, manevi ve ruhani çalışmalarla ruhsal kalitelerimizi geliştirmeliyiz. Kişiliğimizde köklü değişim ve dönüşümler olmalı. Sıradan insanlar gibi düşünmemeli, konuşmamalı ve davranmamalıyız. Duyarsızlık, çarpıtma, kasılmışlık durumlarından bilincimiz özgürleşmeli. Sakinlik, duyarlılık, alıcılık, empati, sezgi, açıklık ve farkındalık yaşamımızın her yanına yayılmalı. O zaman hem sevgi içimize yerleşir hem de karşımızdaki insanın ruh halini doğru algılarız.
Altıncı Hissinizi Geliştirmenin Yolları:
Yaşamdaki en büyük tutkunuzu bulun.
Yaşam amacınızı belirleyin.
Zihin ekranınızda gelecekle ilgili resmi görmeye çalışın.
Yaşamınızın tutkusunu, en derin değerlerinizi, ilkelerinizi kullanarak büyük bir Vizyon geliştirin.
Yönünüzü bulun.
Algınızda oluşan seçiciliği kullanın.
Fiziksel, toplumsal, zihinsel ve ruhsal gereksinimlerinizi gözden geçirin.
Fizyolojik, güvenlik, ait olma, özsaygı, özgüven, kendini gerçekleştirme ve kendini aşma ile ilgili gereksinimlerinizi gözden geçirin.
Kaynaklarınızı belirleyin.
İlkelerinizi belirleyin.
Kişisel farkındalığınızı geliştirin.
Vicdanınızı ya da İçsel Bilgeliğinizin sesini dinleyin.
Özgür iradenizi ya da harekete geçme yetinizi güçlendirin.
Yaratıcı hayal ya da imgelem gücünüzü geliştirin.
Bu yaşamdaki Misyonunuzu belirleyin. Neye katkıda bulunmak istiyorsunuz?
Rollerinizi belirleyin.
Değerlerinizi belirleyin.
Misyon odaklı hedeflerinizi belirleyin.
Planlar yapın.
Prova uygulaması yapın.
Performansınızı geliştirin.
Planlarınızı gerçekleştirin.
Başkalarından destek alın.

NLP İle Ruhsal Gelişim/Cengiz Erengil/Akis Kitap
Dahi Beyin Blog


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder