Mutluluk ve Para İlişkisi Nasıl Kurulur?



Günümüz insanının en büyük sorunlarından birisi olumlu ve olumsuz durumlarda tepkisinin ne olduğu ve ne şekilde davrandığıdır. Bence dünyanın en mutlu insanıyla en mutsuz insanı arasındaki tek fark olayları nasıl karşıladıklarıdır. Aklınıza hemen parada gelmiş olabilir. Ama kesinlikle değil sevgili dostlarım. Bu duruma pek inanmak istemeyiz ama, olumsuzlukları sakin ve ılımlı karşılamaya alışmış insanlar ister çok zengin olsun, aynı derecede mutlu insanlardır.

Mutlu olmayı bilen insan, olumsuzluklar karşısında telaşlanıp ezilip büzülmez. Para kazanmasını bilen bir insan mutluluk kazanmasını bilmedikten sonra, elindeki parasını da yitirir. Ama mutlu olmasını bilen insan para kazanmayı da bileceği gibi, bu her iki elması kaybetmez de.
Olumsuzluğu dünyanın merkezi gibi gören bir insanın hayatından tat alabileceğini söyleyebilir misiniz? Orta halli bir insan, olumsuzluklar karşısında telaşlanmayıp sakin ve ılımlı olmaya alışmışsa bu insan hayattan olabildiğince zevk alıyordur. Niçin? Çünkü o biliyor ki bu olumsuzluk geçip gidecek, karşısına olumlu, güzel olaylar çıkacak. Yani biri gelip biri gidecek. Bu hep böyle değil mi? Güzel bir evi, bir arabası, güzel de bir parası olan insan mutluluğu yakalamıştır.” Diye bilir misiniz? Hayır! Bu insanın hayata nasıl baktığı önemlidir, bir olumsuzluk karşısında verdiği tepki önemlidir.
Yaşamda bazı güzellikler için para mutlaka önemlidir. Ama zaten sakin ve ılımlı olan bir insan, yani olumsuzluklar karşısında mutluluğu yitirmeyip, ağlayıp dövünmeyen insan yapıcı ve güçlü insandır, para kazanmasını da bilir. Çünkü düşmüyor, ayakta kalmasını biliyor, enerjisini boş yere harcamıyor; bu durumda enerji olan insan da elbette kazanır. Para kazanmak için önce sakin ve mutlu olmak gerekir. Olumsuzluklar karşısında sakin olan insan hem mutlu olur, güçlü kalacağı için para kazanır.

Lilay Koradan
Dahi Beyin Blog

1 yorum: