Değişme ve gelişme isteğimiz




         Zamana uyma konusunda değişme ve gelişme önemlidir. Çünkü değişmediğin ve gelişmediğin zaman hep çağın gerisinde kalırsın. Bunun için yaşadığın çağın özelliklerini, atmosferini iyi bilmen gerek. Aksi durumda diğerleri ilerler sen geride kalırsın. Hep ileriyi görerek zamanının ötesini görmen gerek.

         Bir konuda her şeyi, her konuda da bir şeyi bilmen gerek. Bilgi bombardımanının internet, televizyon, gazete, dergi, radyo gibi kitle iletişim araçlarıyla yapıldığı bir dönemde kendini geliştirmemen mümkün değil. Bu kadar bilgi yağmuru içinde gelecekte işine yarayacak bilgileri şimdiden süzerek alman gerek. Çünkü değişim artık 6 saate indi. Özellikle teknolojik konularda ortalama 6 saatte bir değişim ve gelişim yaşanıyor.

         Kendin için yapacağın en önemli şey 1-5 ve 10 yıl sonrasını düşünüp ona göre hazırlanmaktır. Kendini bugüne değil, geleceğe hazırla. Kendine yatırım yap, donanım ekle. Hangi yeteneklerin var, hangi beceriler edinebilirsin ona bak. Örneğin ben donanımlı olayım, geleceğe hazırlanayım diyorsan başta bilgisayar ve yabancı dil olmak üzere birçok beceriyi edinebilirsin.

         Gelecek bilgi çağı olacak. Bunun için beyni etkin kullanma daha önemli olacak. Bu yüzden Hızlı Okuma, Hafıza Teknikleri, Zihin Haritaları gibi eğitimleri aldığında nitelikli özelliklerin sayesinde fark oluşturabilirsin. Bu becerilerle beyninin sağ lobunu daha etkili kullanarak bilgileri bir seferde hafızana kodlayabilir, orada saklayabilirsin. Artık her işin bir tekniği var. Nitelikli bilginin ve becerinin takipçisi ol. Yoksa başkalarını sen takip edersin. Eskiden büyük balık küçük balığı yutardı. Şimdi durum değişti. Hızlı balık yavaş balığı yutuyor artık.

         Karşılaştığın her sıkıntı, zorluk sana bir mesajdır. Sıkıntı sana bu durumun yeterli değil, mesajı gönderir. Kendini yenile, geliştir demektedir aslında. Başımıza gelenleri iyi okuyabilirsek her zorluğun gelişmemiz için bir fırsat olduğunu görebiliriz. Bize eksik yönlerimizi gösteren birer ayna gibidir sorunlar. Eğer sıkıntıyla karşılaşıp orada kalıyorsan ondan daha güçlü değilsindir demektir. Zorlukları aşmanın birinci yolu ondan daha güçlü olmaktır. Bunun yolu da kendine yatırım yapmandan geçer.

Kendine ne kadar donanım eklersen mıknatısı o kadar güçlendirmiş olursun. Mıknatısının gücü artınca da istediğin şeyleri daha rahat çekersin kendine.   

         Genç adamın biri bir bilgeye gelerek ben de senin gibi bilge olmak istiyorum, demiş. Bilge emin misin, demiş.
        
Genç adam evet, eminim ben de senin gibi bilge olmak istiyorum, demiş.
        
 Bilge adam genç adamı bir süre kendi haline bıraktıktan sonra, genç adamın koluna girerek onu bir gölün kenarına getirmiş. Genç adamın kafasını tuttuğu gibi suyun içine batırmış. Bir süre sonra kafasını suyun içinden çıkarmış.

Genç adam şaşkınlık ve kızgınlıkla bilgeye şöyle demiş. Ben senden bilgeliği öğrenmek istediğimi söylüyorum, sen bana neler yapıyorsun. Bunun bilgelikle ne ilgisi var, diye sormuş.

Bilge adam gayet sakince genç adamı yanıtlamış ve şöyle demiş:

Genç adam: Neye olacak, havaya ihtiyaç duydum, demiş.

Bilge adam: Güzel, o havaya ihtiyaç duyduğun kadar bilgeliğe de öyle ihtiyaç duyarsan bilge olursun, istediğin her şeyi olursun demiş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder