Bilgiyi Hak Etmek



Bilmediğiniz bir konu hakkında konuşmaktaysanız en fazla kendinize göre yorumlamalar içerisindesinizdir. Bu çabanız aslınsa sizin bilinmeyenden yola çıkıp –elinizde hiçbir delil olmadığı halde- bilinene ulaşma zorlamacılığınızı ortaya koyacaktır.
Bilmeden konuşup yargı sahibi olabilen, aslında en büyük cahildir. Çünkü o bilginin ne kadar da önemli ve kıymetli bir şey olduğunun farkında değildir. Bu sebepten ona saygı duymaz. Ve onu yanlışlaştırabilme riskini hiç umursamaz. Bir şeyleri öğrenmek için kesin ve doğru kaynaklardan araştırma yapmak gerekmektedir. Aksi halde kendi hayal gücünüzü kullanarak yapacağınız yorumlar, sizi oldukça komik durumlara düşürebilir.  Bilgi hak edilmesi gereken bir kavramdır. Aksi halde yapacağınız tespitler sizi gerçekten bilme gereğine hiç önem vermeyen değersiz bir insan konumuna dönüştürecektir.

* * *

 En büyük yanlışlar olarak algılanan kavramların içerisinde mutlaka, aslında tam olarak farkına varılamamış doğrular yer alır.

* * *

Bir erkeğin hayat en iyimser bakışı, bir kadına âşık olabilme telaşıdır. Bir kadının hayata en iyimser bakışı ise, böyle bir erkeği terk etme çabasıdır.

* * *

 Varlığın kıymeti, onun içerisindeki ufacık bir yoklukla azalmaz. Ama yokluğun kıymeti, onun içerisindeki azıcık bir varlığa bağlıdır.

* * *

 Azalmakta olan her şey, aslında yokluğuyla yer değiştiriyordur.

A.Mehmet Arslan

Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder