Zihinsel Egzersizler-2


EGZERSİZ -  2
İçerideki Dünyayı Keşfetmek

Gözleriniz kapalıyken rahatça oturun veya uzanın. Nefesinizi gözlemleyerek içsel diyalogunuzu susturun.
Bütün gerilimden kurtuluyorsunuz... Rahatlamaya ilerlerken gevşeyin...

  • Birkaç dakika dikkatinizin tamamını kalbinize verin. Kalbinizi, çarpan bir ışık küresi olarak zihninizde canlandırın. Bu kürenin içinde mükemmel bir enerji olsun veya enerjiyi hayal edin. Şimdi, vücudunuzun geri kalanının da ışık olduğunu hayal edin. Yavaş yavaş bu ışığın bedeninizi küresiyle genişlettiğini ve oturduğunuz odayı doldurduğunu düşünün. Bu genişlemenin odanın sınırlarının ötesinde olmasını sağlayabilirsiniz, böylece artık odada değilsiniz, oda sizin içinizde. Işık bedenini genişletme işlemine devam edebilirsiniz. İçinde yaşadığınız şehir artık sizin içinizde yer alıyor; binalar, insanlar ve trafik.
  • Fiziksel varlığınızı, içinde yaşadığınız şehri, ülkeyi ve sonunda tüm dünyayı katana kadar genişletmeye devam edin.
  • Şimdi tüm dünyanın içinizde var olduğunu görün; bütün insanlar, tüm canlılar, ağaçlar ve ormanlar, nehirler ve dağlar, yağmur ve güneş, toprak ve su... Bunlar sizin farklı öğeleriniz, tıpkı vücudunuzdaki farklı organlar gibi. Tüm dünyanın sizin içinizde döndüğünü daha ayrıntılı olarak düşünün. Var olan her şeyle bağlantıda olduğunuzu düşünün. Kristal bir boncuk olduğunuzu düşünün. Diğer tüm varlıkların ışığını siz yansıtıyorsunuz. Ayrıca tüm evrenin ışığını yansıtıyorsunuz. Şimdi, ben dünyada değilim, dünya benim içimde diyebilirsiniz. Böyle olduğunun farkına varabilirsiniz.
  • Şimdi dengenizi bozan ne varsa sizin bir parçanız. Siz bunları yani dengeyi bozan parçaları düzeltmeyi isteyin. Bütün arzularınızı gerçekleştirmek ve kendi benliğinizin farklı parçalarına neşe, güzellik ve ahenk getirmelerini isteyin. Gezegenleri ve ayı, yıldızları ve galaksileri katana kadar kendi benliğinizi genişletmeye devam edin.
  • Şimdi, dünyanın içinde değilsiniz; çünkü dünya sizin içinizde. Bunun farkına varabilirsiniz. Tekrar vücudunuza dönene kadar, yavaş yavaş büyüklüğünüzü azaltabilirsiniz. Vücudunuzdaki trilyonlarca hücrenin hepsi bir dansın parçası ve kendi başınıza tüm dünya olduğunuzu hayal edin.
  •  Kendi içinizdeki tüm hücrelerin, tüm dokuların kendi dünyanızın bir parçası olduğunu fark edin. Kendi varlığınızın tüm parçalarının ahenkle etkileşim kurmalarını sağlamak için sınırsız olarak dünyanın dansını yöneten bir güce sahip olduğunuzu ve bu güçle tüm hedef ve hayallerinizi gerçekleştirebileceğinizi hatırlayın. Şimdi, sadece sessizce oturmaya veya yatmaya devam edin ve vücudunuzdaki tüm duyguları hissedin. Karıncalanma veya zindelik hissedeceksiniz. Şimdi, hiç acele etmeden, size nasıl uygunsa... Kendinizi son derece zinde ve sağlıklı hissedeceksiniz. Coşkulu, güler yüzlü ve yaşama sevinciyle dolu olarak gününüze devam edeceksiniz... İki veya üç dakika sonra gözleriniz açık olarak uyanıksınız, son derece zinde ve sağlıklısınız...

Kaynak: www.gencgelisim.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder