Her Şey Zihinde Başlıyor


Yaşamımızı değiştirmenin tek yolu gerçek bir karar vermektir. Karar verin, sonuna kadar pes etmeden, gereken bedeli ödeyerek istediğinize sahip olabilirsiniz.

Öğrenciler sınavlarının istediklerinden iyi geçmesi için bu sınavı zihinlerinde canlandırıyorlar, farkında olmadan. Siz sınavı kazanmak için bu canlandırmayı bilinçli olarak kullanabilirsiniz. Beş duyunuzu harekete geçirerek güçlü bir zihinsel canlandırma yapabilirsiniz.
beyin-taktik-2
Zihninizde neyi canlandırırsanız onu yaşarsınız. İstediğiniz şeyleri zihninizde net ve berrak olarak canlandırmalısınız. O andan itibaren artık aynı insan değilsinizdir. İstediğinizi zihninizde ne kadar çok canlandırırsanız, istedikleriniz o oranda gerçekleşir. Kararlı olursanız istediğiniz fırsatlar karşınıza çıkar. Kişiler hayallerini zihinlerinde canlandırırken beş duyularını ne kadar etkin kullanırlarsa hayallerine o oranda yakınlaşırlar. Hayallerine ve hedeflerine daha kolay ulaşırlar.
İstenilenleri zihninizde canlandırarak, onlara odaklanarak hayal gücünüzü kullanmanız,  yaşamınızın standartlarını belirler. 
Zihinsel Egzersizlerin Kuralları
Şimdilik tek yapmanız gereken, bütün samimiyetinizle bu uygulamaları yapmaktır. Uygulamalarımız sizin için güzel bir oyun olabilir. Her oyun gibi bu oyunun da kuralları var ve her oyunda olduğu gibi burada da hedef bir şeyler kazanmak. Uygulamalarda bilinç düzeyinizin bilinçaltı düzeyinde etkilenmesi amaçlanıyor. 
dusunce-uretmek
  • Kendinizi rahat bırakın, öğrenmeye açık olun. Önyargılarınızı ve eleştirel düşüncenizi kısa süreliğine tatile gönderin…
  • 15-20 dakikalığına kendi içinize dönün. Kendinizi bu süre içinde her şeyden soyutlayın. Özellikle de çevrenizin sizi rahatsız etmemesine özen gösterin.
  • Oturduğunuz ya da uzandığınız yerde rahat bir pozisyon alın.
  • Uygulama metinlerinin her adımını çok iyi bilmelisiniz. Bunun için metinlerde her adımda ne yapılacağını iyi bir şekilde kavramadan uygulamalara başlamayın.
  • Yavaşça, sükûnetle uygulamalara başlayın. Uygulama metinlerinin tamamını hatırlama gibi bir sorun yaşarım diyorsanız, sesinizi kaydetmeniz işinizi kolaylaştırabilir.
  • Kendiniz uygulama metinlerini söylerken, üç nokta (...) olan yerlerde daha yavaş nefes alıp verebilirsiniz. Kendinizi serbest bırakabilirsiniz.
  • Kendi kendinizle iletişim halindeyken buradaki metinlerde ne varsa zihninizde onu canlandırın. Örneğin; metinde bir bardaktan bahsedildiğini düşünelim. Bardağın içi boş ise neden boş diye sorgulamayın.
  • Burada kendinizle iletişim (siz kendi kendinizle konuşuyorsunuz) halinde olduğunuzdan, rahatsızlık duymayın çünkü bu uygulamalar haricinde bunu sürekli kendinizle günlük hayatınızda bilinçsizce yapıyorsunuz zaten…
  • Buradaki uygulamalara her gün kaç saniye ayırmak istediğinize karar verin. Bu iş için saniyeler ayırın, dakika ya da saat değil; ayrılacak zaman o kadar az olmalıdır ki, bu zamanı her gün hiç aksatmadan ayırabilin. Tekrarlamak çok önemli; fakat bu durumda da zamanı yavaşça artırmalısınız, belki sadece otuz saniye daha ekleyebilirsiniz. Uzunluğu ve sıklığı ancak önceki zihin şekillendirme düzeyi size çok kolay ve çabasız gelmeye başladığında artırmalısınız. Eğer zihin şekillendirmesini yapmamak için bahaneler bulmaya başlıyorsanız ya da yapmayı unuttuğunuzu fark ediyorsanız, buna ayırdığınız zamanı yine eski haline getirmelisiniz.

Kaynak: www.gencgelisim.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder