Spiritüel NLP nedir?



Spiritüel NLP uzmanı Hülya Konar'a sorduk:
Beyin programlama temelli NLP'yi duymayanımız kalmadı. Şimdi de sizden spiritüel NLP kavramını duyuyoruz. NLP'ye biraz 'kalp' mi kattınız yoksa? 

“Programlama” çok önemli bir kelime... Bir insanın davranışlarının çoğu programlardan oluşuyor. Çocukluk dönemlerinden itibaren hepimiz beynimizi bilinçli ya da bilinçsiz olarak programlıyoruz. Örneğin, eşini telefonla arayan bir kadının eşine ulaşamaması sonucunda ilk aklına gelen “aldatılma” duygusu, kadının bu gibi durumlar için kendi zihnini programlamış olmasından başka bir şey değildir. 

Programlamalarımız çoğu zaman kendimizi koruma amaçlı olduğu için bize güvenli ve faydalı gelebilir, ancak doğrusu her türlü hal ve durumda daha esnek olabilmek, sınırlar koymadan çok sayıda seçeneğin olabiletesini kabul edebilmek ve konuya daha geniş açıdan bakabilmektir.

İşte, NLP (Neuro Linguistic Programming) ile geçmişte oluşturulmuş programlarda değişiklik yapabiliyoruz,    değişim süreçlerini, güçlü, etkili ve kalıcı bir alışkanlık olarak bilinçaltımıza yerleştirebiliyoruz. 

NLP, oldukça güçlü bir gelişim ve dönüşüm modelidir. Başlangış noktası insana duyulan hayranlık ve merak olan NLP, bana göre yaşamı daha anlamlı kılan serüven dolu bir yolculuktur. 

Bu yolculuğa katılan bireyler, sağlıklı düşünmeyi, duygularını kontrol edebilmeyi  ve bu değişim, dönüşümü kalıcı bir hale getirebilmeyi öğrenebilirler.

SPİRİTÜEL NLP (SNLP) de  ise tüm yöntemlerin uygulanması, kendine karşı sorumluluğun, sevme yetisi ve bilinçliliğin gelişim temeline dayanmaktadır. Spiritüel NLP, yaşamdaki duyu ve yapılarla, bilhassa insana dair spiritüel bilgileri dikkate alır.  

Bunu yaparken “sevme yetisi”, “bilinçliliğin gelişmesi” ve “kendine karşı sorumluluk” gibi oldukça önemli spiritüel prensiplerin üzerinde durur. 

Velhasıl sizin dediğiniz gibi NLP'ye kalp ♥ yani sevgi katmış oluyoruz özetle :)



Dahi Beyin
dahibeyin.blogspot.com

http://dahibeyin.blogspot.com/2012/11/spirituel-nlp.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder