Derin Bir Nefes Al!



Mutsuzluğu ve hastalıkları olumsuz düşünme şeklimiz zihnimizde yaratmaktadır. Derin nefesin o mucizevî dokunuşunu uygulayarak düşüncelerimizi, ruhumuzu kısacası hayatımızı tümüyle iyileştirebiliriz...
Nasıl mı?

İnsan bir nevi âlemin sırrıdır. Bu nedenle âlemde olan her şey insanda vücut bulmuştur... Ve nefesimiz o doğal ritmiyle Allah'ı her daim büyük bir teslimiyetle zikretmektedir.
Nefesinizi,  farkındalıkla kontrol altına alarak hayatınızda muhteşem dönüşümler yaşayabilirsiniz.
Derin ve sağlıklı nefes almanın sağlığımız açısından faydalarını birçok yerde mutlaka okumuşsunuzdur ama burada bizim için özellikle dikkate alınması gereken faydası hipofiz bezini uyarmasıdır.
Hipofiz bezinin etkili çalışması duyu ötesi sezgi sisteminin de etkili çalışması demektir. Yani halk dilinde "kalp gözü" nün açılması da denmektedir.
Derin bir nefesle bedenimiz güçlenmekle kalmaz aynı zamanda yenilenirde...
Nefes çalışmalarındaki uygulamalarla kalbi de uyararak ilahi ritimle ahenkli bir uyum yakalayarak evrenin nabız atışlarını da hissetmeye başlarsınız.
Ben nefes çalışmalarında Allah'ın isimlerinin de kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü esmaların enerjisi nefesimizle açığa çıkmakta ve her hücremizde hayat bulmaktadır.
Derin nefes çalışması hem bedeninizi hem de ruhunuzu bir nevi arınma etkisi oluşturmaktadır.
Vücudumuzda kapanmış ya da kitlenmiş enerji merkezlerimizi Allah'ın ismini nefes enerjimizin eşliğinde temizleyerek ve iyileştirerek açabiliriz.
Nefes çalışmalarına ruhumuzu ve aklımızı düşüncelerden arındırarak yapmalıyız çünkü bu motivasyon daha hızlı ve etkili sonuçlar almanıza sebep olur.
Nefes çalışmalarını mutlaka bir uzman eşliğinde yapmaya özen gösterin çünkü yapacağınız nefes çalışması sıradan bir çalışma değildir. Derin nefes çalışmalarını bir probleminizi çözmekten öte bu âleme geliş sebebimizi gerçekleştirme yolunda yapılan bir çalışma olarak değerlendirmenizi öneriyorum.
Nefesinizin hayatınıza güzellikler katması dileğiyle...
*
Sibel Üresin

nefes@deepnefes.com