BU ÇİÇEKLERİ TANIYOR MUYDUNUZ?

ASLANAĞZI
Bu modası geçmiş ve tuhaf isimli eskilerin favori çiçeği, Akdeniz’e has bir çiçektir. Latince ismi “Antirrhinum”dur ve anlamı “hayvan burnu”dur. Bu çiçek için kullanılan diğer isimler, Dana Burnu, Keçi Ağzı ve Tavşan Ağzı şeklindedir.

LALE
Hayat, aşk ve ölümsüzlük sembolü olan lalenin ortaya çıkması, Konfiçyus zamanına dayanır. 1600’lerin sonlarına doğru Hollanda’da lale tohumlarının fiyatları, zaman zaman çok değerli metal fiyatlarının dahi üzerine çıkmıştır.Tek bir soğanın fiyatının 2000 dolar üzerinde satıldığı söylenmektedir.

GERBERA
Bu canlı ve şenlikli çiçeklerin vatanı Afrika’dır ve günümüzde kültürü yapılarak göz kamaştırıcı renklerde yetiştirilmektedirler.

GLAYÖL
Bu görkemli çiçeğin ismini, Milattan sonra I.Yüzyılda yaşamış olan Romalı bir bilim adamı vermiştir. Romalı askerlerin kullandıkları silaha olan benzerliklerinden dolayı, kılıcın Latince karşılığı olan “gladius” tan esinlenerek bu çiçeklere “gladiolus – glayöl” adını verilmiştir.

LİLYUM
Bu, borazan’a benzeyen çarpıcı çiçekler, insan tarafından bilinen en eski çiçeklerdendir ve anavatanının Doğu olduğu sanılmaktadır. Yüzyıllar boyunca, hem dini, hem de dinsel olmayan her türlü sanat dalı için çok popüler bir motif olmuştur.


http://www.ciceksehri.com/cicekler-hakkinda-bazi-ilginc-bilgiler/