ÇÖZÜMLEME

  
 Sevgili Okurlar,


Geçen ay verdiğiniz cevaplara göre, zihninizin ilişkilerinizde yaşanan problemleri nasıl algıladığına yönelik çözümlememiz hemen aşağıda. Bakalım siz nasıl tepkiler veriyorsunuz?

   1. “Daha yakın bir yer bulup yağmur dinene kadar altında beklerim.”
 
Ani sağanağa nasıl tepki gösterdiniz? Ani sağanak ilişkiyi algılayışınızı temsil ediyor. Cevabınız ise, sizinle sevdiğiniz arasında bir problem çıktığında nasıl davranacağınızı betimliyor.
 
Siz aranızdaki sorunları halletmeye geçmeden önce karşı tarafın öfkesinin dinmesini bekleyenlerdensiniz. Onların istedikleri kadar bağırıp çağırarak içlerini boşaltmalarını seyredersiniz ve sonra kendi bakış açınızı soğukkanlılıkla ve tarafsız olarak sunarsınız. Bazıları buna akıllıca bir yaklaşım derken diğerleri sinsice olduğunu söylerler.
 
  2. “Yağmurun ne kadar süreceğini bilemiyorum. Bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım.”
   
Siz içinizdeki her şeyi söylemek isteyenlerdensiniz. Sizce siz haklısınız ve tartışacak bir şey yok. Sizin taktikleriniz arasında alma-verme yok. Eğer sevdiğiniz öfkelenirse siz daha çok öfkeleniyorsunuz. Bu sizi tartışmak için pek eğlenceli biri yapmasa da en azından nerede durduğunuzu anlamak çok kolay.
 
  3. “Bir şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadığına bakarım.”

  Karşıtlıklar ve tartışmalar size göre değil. Bu nedenle kavga çıktığında bile siz daima karşı tarafı sakinleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki bu davranış bazen işleri daha da karıştırıyor. Zaman zaman durup fırtınayı göğüslemelisiniz.

Kaynak: www.gencgelisim.com