Çekici mi Yoksa İtici mi Olduğunuzu Belirleyen 4 Kural


1-      Dış görünümünüze özen gösterin
Önemli olan ruh güzelliğidir elbette ama ilk bakışta ruhumuzla değil dış görünümümüzle iletişim kurarız. Pozitif bir ilk izlenim bırakmak için yüzünüzü boya küpüne daldırmanız, son moda giysilerle donanmanız gerekmiyor.
Bakımlı ve derli toplu saçlar, temiz dişler, ferah bir nefes, parlak bir cilt, düzgün kesilmiş tırnaklar (manikür yaptırmak zorunda değilsiniz), hafif bir makyaj bir bayan için çekici görünümün ilk anahtarları. Giysi konusuna gelince… Çekici olmakla frapan olmayı birbirine karıştırmayın. Çok dar ya da bol giysiler, ten renginize uymayan renkler, ortam için uygunsuz aşırı spor ya da abiye giysiler ilk bakışta puan kaybettiren detaylardır. Ayrıca vücut yapınıza uymayan giysiler, siyah bir üst giysisi içine beyaz çamaşır, göbek ve kalça kusurlarını gösteren etek ya da pantolonlar da “cızzz” listesine giren yasaklar. Erkeklerde de temizlik ilk bakışta puan kazandıran unsur. Temiz el, diş, saç ve cilt; boyalı ayakkabılar, hafif ve ferah bir parfüm, renk uyumuna dikkat edilen giysiler kadınların bir erkekte bilinçsiz de olsa ilk fark ettikleri detaylar… Beyaz çorap, çorapla giyilen sandalet, çorapları gösteren kısa paçalar, gösterişli altın kolye ya da bileklik, vücuda dar ya da bol gelen ceket erkeklerin kaçınması gereken ayrıntılar. Son olarak, dış görünümle ilgili cazibenin göreceli bir unsur olduğunu, burada temel ve yaygın olgular üzerinde durduğumu belirtmeliyim.
2-      Pozitif ve yapıcı bir tutum sergileyin
Nasıl ki pozitif ve neşeli insanlarla vakit geçirmek bize iyi gelirse, biz de somurtkan bir surat ve bitmek bilmez şikayetlerle çekici bir insan olmanın hayalini kurmamalıyız. Sürekli kahkahalar atan, Pollyanna zihniyetinde birinden bahsetmiyorum. Demek istediğim; olumlu, iyimser ve yapıcı bir kişilik. Sorunu göze sokmak yerine çözüme odaklanmak, durmadan tüketmek yerine bir şeyler üretmek, krizlerdeki fırsatları yakalamak… Ayrıca negatif bir karaktere sahip olmak, çevremizdekilere kendimiz ve ilişkiler hakkında da olumsuz inançlara sahip olduğumuz mesajını verir. Bu da bize çekici değil itici bir nitelik kazandırır.
3-      Özgüvene sahip olun ve bunu hissettirin
Birilerine bağımlı olmadığını hissettirebilmek, meşhur tabirle kendi ayakları üstünde durabilmek size güçlü bir cazibe kazandıracaktır. Pısırık olmayan, düşüncelerini cesurca ama nezaketle söyleyebilen, başkaları kadar kendisine de saygı duyan insan çevresine özgüveni yüksek bir kişi olduğu mesajı verir. Kendinden emin ve güçlü bir ses tonu, doğru bir diksiyon da bu imajı güçlendirir. Kendi mutluluğunun sorumluluğunu alamayan, mutsuzluğunu başkalarına fatura eden ve hep çevresindekilerce memnun edilmeye ihtiyaç duyan kişilerden kaçarız. Bu son derece doğal bir reflekstir; çünkü onlarla birlikteyken her şeyin sorumluluğunun bize yükleneceğini hissederiz. Bir yola çıkılacaksa beraber yürümek güzeldir; yoldaşımızı sırtımızda taşımak değil. 
4-      Başkası değil kendiniz olun
Kimseye değil bir tek kendinize benzeyin. Hepimiz biriciğiz, kimsede olmayan kendimize has özelliklerle donanmışız. Bunları keşfedip açığa çıkarmak varken başkalarındaki özellikleri kopyalamak, onları üzerimize yapıştırmaya çalışmak hem yapay hem de itici görünecektir. Mükemmel olmak değilsiniz; ama bu özelliğinizle mutlu olabilmek, mükemmel olduğunu düşündüğünüz birini taklit etmekten daha çekicidir. 

Çekici İnsanların Özellikleri
·      Öz disiplinleri, merhametleri ve cesaretleriyle tanınırlar.
·      Kararlı ve tutarlıdırlar; kendileriyle çelişmezler.
·      Kendileriyle barışıktırlar; ama kendilerini her zaman geliştirmeye çalışırlar.
·      Yaşamlarının sorumluluğunu başkalarına yüklemezler, kendileri alırlar.
·      Mazeret ve suçlu aramazlar.
·      Bakımlı ve temizdirler; görünümlerine ve kıyafetlerine özen gösterirler.
·      Oturuş ve yürüyüşleri diktir.
·      Ne kimseye tepeden bakar, ne de kendilerini küçük görürler.
·      Kendi fikirleri vardır; bunları savunur ve sahiplenirler.
·      Kendilerini çoğunluğun görüşlerine katılmak, onlara ayak uydurmak zorunda hissetmezler.
·      Diksiyon ve konuşmaları düzgündür.
·      Olaylara olumlu yaklaşmayı bilirler; sorunlara şikayet temelli değil çözüm arayışıyla yaklaşırlar.

İtici İnsanların Özellikleri
·      Daima depresif, şikayet eden, moral bozukluğu içinde gezen tiplerdir.
·      Kolay kolay mutlu olmazlar.
·      Her zaman suçlu birilerini ararlar.
·      Ya görünümleriyle, ya kariyerleriyle, ya iş arkadaşlarıyla daima bir takıntıları vardır.
·      Birinin gelip kendilerini mutlu etmesini beklerler.
·      Üretim yerine tüketim odaklıdırlar.
·      Takdir etmeyi, beğenmeyi bilmezler.
·      Saygılı davranmazlar, bencil ve benmerkezcidirler.
·      Genellikle kendi fikirleri yoktur, çoğunluğa uyarlar.
·      Zaman zaman kaba, hoyrat, kırıcı olabilirler.
·      Kolay kolay karar veremezler; çünkü kararlarının getireceği sorumluluğu almaktan korkarlar.