Antalya’da Bir Kültür ve Eğlence Merkezi; Minicity

 

 
Nasıl düşünürseniz öyle yaşarsınız, diye boşuna söylememiş büyüklerimiz. Ama çoğu zaman olumsuz sonuçlardan dolayı hep suçlu arar gözlerimiz. Sadece kendimizi avuturuz suçluyu ararken, halbuki başarılarımızı kucakladığımız gibi hatalarımızı da kucaklayabilsek, bir parçamız olarak görebilsek… İşte o zaman insan kendini daha çok sever, hayata daha sıkı bağlanır. Ve kaçmaya, saklanmaya ihtiyaç duymaz.

İnsanlar gibi kurumlar da gün gelir hata yapabilir, rotasını yanlış yöne çevirebilir. Bu demek değildir ki başarıların da kapısı çalınmamış, ödüller, alkışlar paylaşılmamış. Biz Farklı Bakış penceresinde yine hatalardan değil başarılardan bahsetmek istiyoruz.  

Bu ayki durağımız Antalya Büyükşehir Belediyesi ANTEPE Genel Müdürlüğü tarafından işletmesi alınan Minicity. Minicity’de Anadolu’da varolmuş bütün medeniyetlerin eserlerini görme şansını yakalıyorsunuz. Dünyanın yedi harikasından ikisi Zeus Sunağı ve Halikarnas mozolesinin minyatürlerinin de yer aldığı parkta, ziyaretçilere rehberler eşliğinde eserler hakkında bilgi veriliyor.

Antalya Turizminde Yeni Bir Durak

Minicity Genel Müdürü Burhan Gümüşoğlu, "Minicity dünyadaki diğer minyatür parkları gibi yaşayan bir park olarak sürekli gelişecek, Antalya turizminde haklı yerini alacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin kültüre verdiği önem çerçevesinde öğrencilerimizi Anadolu tarihini yansıtan eserlerle ücretsiz tanıştırıyoruz." diyor.

Yeniden düzenlenen Minicity, kültür ve eğlence merkezi haline getirildi. Öğrenciler ve kamu çalışanları Minicity’i ücretsiz ziyaret edebilecek. Önemli farklılıkların göze çarptığı Minicity’de, minyatür otomobil yarışları için pist yapılırken, yapay gölette uzaktan kumandalı minyatür yatlar yüzdürülebilecek. Yörük Çadırı ile oyun parkında ziyaretçiler ve çocukları hoşça vakit geçirecek. Bir süre önce su tutmaya başlayan yapay gölette isteyen misafirler uzaktan kumandalı mini yatları yüzdürebilirler.

Antalya’nın yeni  eğlence merkezi haline gelen Minicity dünyanın farklı kültürlerini bir araya getirmekle beraber farklı aktivite alanlarının da bir arada bulunduğu bir cazibe merkezi olma yolunda. Tüm Antalyalılar ve Antalya misafirleri! Minicity’nin güzelliklerini yaşamadan  Antalya’dan ayrılmayın. Herkese iyi tatiller! Paylaşımlarınız için e-mailleriniz bekliyoruz.

Unutmayın, geminin rotasını kaptan belirler. Hayatınızın rotasını düşünceleriniz… Ve düşüncelerinizin rotasını ise yalnız ve yalnız siz…

 
Ayşegül Karazorlu

karazorlu@mynet.com

Kaynak: www.gencgelisim.com