Su Gibi Hayat Ver Çevrene


Şimdi "su" olduğunu düşün. İnanıyorum ki gerçekten de öylesin. Ama ister çeşmelerden dökül, ister göklerden yağ, ister nehirler dolusu ak; dibi olmayan bir kovayı dolduramazsın. Yani seni dinlemeyenlere sesini duyuramazsın.

Unutma; daha çok bağırdığında daha çok dinlenmezsin. Gürültünün parçası olursun sadece!
Küçük ırmaklara ayırabiliyorsan kendini ve bardaklara bölebiliyorsan, hayat verirsin çevrene... Yoksa hep duyulmayan, dinlenmeyen, korkulan ve kaçılan olursun seller, afetler gibi... Ya tutmayı öğreneceksin dilini veya hiç durmadan konuştuğun için, sadece bomboş ve anlamsız sesler çıkartan biri olduğunu zannettireceksin çevrene.
"Düşüneceksin ne zaman ne söyleyeceğini. Düşüneceksin kimin dinleyip dinlemediğini, kimin anlayıp anlamadığını."
Hadi! Sen kendini "su gibi" hisset. Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararlı...
Hayat ver. Vazgeçilmez ol!

Zihninizdeki Esin Perisini Uyandırın

Düşündüğünüz sürece varsınız. Kafanızdaki bütün eskimiş, yorulmuş ve kullanılmayan düşünceleri atın. Onun yerine beyninizi, taze fikir sevgi ve iyilikle doldurun. Böyle yaparsanız gerçekten hayatınızı da değiştirirsiniz.
Eğer olumsuz şeyler düşünürseniz, olumsuz sonuçlar elde edersiniz. Buna karşılık olumlu şeyler düşünürseniz, olumlu sonuçlara ulaşırsınız. Bu çok önemli ve evrensel bir kuraldır.
Başarıya ulaşıp mutlu olmak için uygulanması gereken önemli kuralı 3 kelimeyle özetleyebiliriz: "İnanırsan başarıya ulaşırsın" Eğer bir şeyi çok isterseniz ve kafanızda canlandırıp devamlı canlı tutarsanız, onun gerçekleşmesi için canla başla çalışırsanız istediğiniz şeye muhakkak ulaşırsınız. Dimağınızın derinliklerine bir bakarsanız, orada ne muhteşem düşüncelerin sizi beklemekte olduğunu göreceksiniz.
Durumunuz ne olursa olsun, o muhteşem düşünceleri gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun için yapacağınız şey zihninizi sakinleştirmektir. Böylece zihninizin derinliklerinde bulunan esin perisi ortaya çıkar.
Daha iyi ve başarılı bir yaşamın sırrı, zihninizden eskimiş, bayatlamış ve ölmüş fikirleri atıp, yerine yaratıcı ve olumlu fikirleri koymaktır. Bu yeni fikirler, yaşamınızı tümüyle değiştirecektir.

Kalbinde Ne Varsa O'sun

Günaydın! Yeni bir güne uyandık.
Dışarı her çıktığınızda karnınızı içeri çekin. Başınızı dik tutun. Ciğerlerinizi havayla doldurun. Güneş ışınlarını içinize çekin. Arkadaşlarınızı gülerek selamlayın ve size uzatılan elleri içtenlikle sıkın, yanlış anlaşılmaktan korkmayın. Düşmanlarınızı düşünmek için boşa vakit harcamayın. Kafanızda bir hedef belirleyin, hiçbir yöne sapmadan o hedefe doğru ilerleyin. Yapmak istediğiniz büyük ve muhteşem şeyleri düşünün. Siz de farkında olmadan, isteğinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak fırsatları değerlendirdiğinizi göreceksiniz. Olmak istediğiniz samimi, yetenekli, yararlı insanı kafanızda canlandırın. Böylece bu düşünceler sizi zamanla o kişiye dönüştürsün.

ASLOLAN DÜŞÜNCEDİR
.
Doğru, mantıklı bir tavır takının; cesur, neşeli ve samimi bir tavır... Doğru düşünmek, yaratmaktır. Her şeyin kaynağı istektir ve her içten dua karşılık bulur. 
                                                       
 KALBİMİZDE NE VARSA BİZ O'YUZ.

Neslihan Küçükşabanoğlu

Kaynak:www.gencgelisim.com