GELECEĞİN DÜNYASINDA YERİMİZ


            Geleceğin dünyası... Bu kelimeyi ilk duyduğumda hep aklıma uçan arabalar, robotlar hatta ışınlanma teknolojisi gelmekte. Teknolojik ilerlemeler ve insanlığın yararına olmasını düşlediğimiz (sağlık alanı gibi) gelişmeler...

            Geleceğin dünyasının hep bir gizemli noktası vardır. Ama her zaman şu gerçeği göz ardı ediyoruz! Geleceğin temellerini şimdi atıyoruz… Hani bir atasözümüz var ya 'Ne ekersen onu biçersin.' Geleceğin tohumlarını atarken bazı değerlerin yok olmasını engellemeliyiz.

            Hoşgörülü, sabırlı, sorumluluk sahibi, iyi yurttaş vb gibi bazı değerler ne yazık ki her geçen gün azalmakta. İnsanı insan yapan erdemlerden ve değerlerden uzaklaştığımızda geleceğin dünyasında yer alacağını düşündüğümüz robotlardan ne farkımız kalacak ki?

            Geleceğe attığımız adımlarımızda yanımızda erdemlerimiz olmalıdır. Günümüzde bazı okullar, geleceğe yetiştirdikleri yeni nesillerin bu değerleri unutmamaları ve bu değerlerle sağlam adımlar atmaları amacıyla verdikleri öğretimin yanında 'Karakter Eğitim' sürecini devam ettirmekteler. Bizi biz yapan değerleri öğretim programına alan okulların sayıları her geçen gün artmakta...

            Değerlerimizden asla vazgeçmemeliyiz. Bu erdemleri unutmamak ve yaşatmak için kendi yaşamımızda da yaşatmalıyız. En iyi öğrenme yolu model olarak öğrenme olduğunu düşünürsek bizler geleceğin nesillerine bu değerleri aktarmak için şimdiden harekete geçmeliyiz.

        Geleceğin dünyasında insanı insan yapan değerlerin varlığı dileği ile...
     
Aylin UĞUR                                                                                                                       
aylinonkalugur@gmail                                                                                                            
                                                                                                          
Kaynak: www.gencgelisim.com