İlişkilerimiz


İlişkilerimizi 'düşüncelerimizle', 'konuşmalarımızla' ve 'davranışlarımızla' yaratırız. Tutumlarımız, ön yargılarımız, kafamızdaki imgeler, alışkanlıklarımız, algı filtrelerimiz, neyi nasıl söylediğimiz, üslubumuz, jestlerimiz kendimizde ve karşımızdaki insanlarda etki oluşturur. Bu etkiler yaşamımızın kalitesini belirler.
Herhangi bir ilişkide 'Etkin' olabilmemiz için karşımızdaki kişiye 'Uyum' sağlamamız (rapport) ya da onunla 'Dostane' bir ilişki kurmamız gerekir. Bu, ilişkilerimizde 'Güven' ve 'Saygı' ortamı yaratır.
Karşımızdaki insana 'Ayak Uydurmamız' (pacing) ve sonra da ona 'Rehberlik etmemiz' (leading), onu 'Yönlendirmemiz',  ona 'Liderlik Etmemiz' gerekir. Bunun için de önce kendimize ayak uydurmalı, kendimizle dost olmalıyız. Siz kendinizle dost musunuz? Şimdi derin bir nefes alın ve birkaç dakika bunun üzerinde düşünün…
Eğer yaşamınızda başarılı bir değişim gerçekleştirmek istiyorsanız, NLP'yi önce kendinize uygulamalı ve sonra ilişkilerinizde kullanmalısınız. Önce bilinçdışınızla olumlu ilişki kurmalı, kendinize ayak uydurmalı, kendinizle dost olmalı, kendinize liderlik yapmalı ve sonra ilişkilerinizde karşınızdaki insanlara bunları uygulamalısınız. Karşınızdaki insanın bilinçdışına saygı göstermeli, hatta bunu ona söylemelisiniz. “Senin bilinçdışına saygı duyuyorum!” Ses tonunuz yumuşak ve samimi olmalı. Sözleriniz insanların yaşamlarını değiştirmez ama davranışlarınız değiştirir. Yaşamınızda başarılı bir değişim istiyor musunuz gerçekten? O zaman bu değişimin ancak bilinçdışınız aracılığıyla gerçekleşebileceğini anlayın. Bilinçdışınız, fizyolojiniz, ruh haliniz ve davranışlarınız sizin 'Kitabınızın' okunmasını sağlayan sayfalardır.
Şimdi derin bir nefes alın ve birkaç dakika bunun üzerinde düşünün…
Davranışlarınızı karşınızdaki insanın davranışlarına uydurarak, onunla eşleşerek (matching) ona ayak uydurabilir ve onunla dostane bir ilişki kurabilirsiniz. Onu aynalarsınız (mirroring).

Nlp İle Ruhsal Gelişim/Cengiz Erengil/Akis Kitap
Dahi Beyin Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder