Yıldız Falıyla Sağlık Durumunuzu Öğrenin



Doğum tarihinizin sağlığınız üzerinde bir etkisi vardır. Bunu diyen yıldız falı değil, bilimdir. Hava durumu toplumu etkiler mi ya da gezegen ve yıldızların gerçek gücü var mı? Ya bunlar doğru olsaydı.

Kova burcunun parasal sorunları olacakken, koç burcunun bu yıl sağlık durumunda sorunları olacak. Bu tahminlere şaşkınlıkla bakıyorsunuz. Bununla birlikte, birçok bilimsel araştırma doğum tarihiyle ve bedensel - ruhsal sağlığımız üzerinde etkisini inceliyor.

Burç, sağlıktır.

Birçok araştırma, bazı karışıklıları ve doğum tarihi arasındaki ilişkiyi araştırıyor. Örneğin, Avustralyalıların yaptığı araştırma gösteriyor ki, doğumdaki verimlilik doğum ayı ile ilgilidir. Yazın doğan kadınlar diğerlerinden daha az çocuğa sahiptir. Yine, temmuz/ağustosta doğan kadınlarda menopoz erken olurken, sonbaharda doğanların ise menopozu geç olur.

Astım ve genel alerjiler doğum tarihiyle ilişkilidir: eylül ve şubat ayı arasında doğanlar bu tür hastalıklara karşı risk grubundadır.  Crohn hastalığı ve daha çok bağırsak iltihaplanması da doğum tarihiyle alakalıdır. Kasımda doğanlarda Ms hastalığı, mayısta doğanlardan daha azdır. Beyin kanseri riski, ocak ve şubatta doğanlarda daha çok, temmuz ve ağustos ayında doğanlarda daha azdır.

Kısacası, ikizler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, psikolojik özellikler, boyda, ağırlıkta, tansiyonda olduğu gibi doğulan ayla bağlantılıdır.

Güneşin Çocukları…

Ama bilimler yıldızların hayatımızı etkileyebileceğini nasıl ileri sürebilir? Endişelenmeyin, bilim, astrolojinin terimlerini aramadı, ama bilim, doğum ayına göre, hamilelik ve hayatın ilk ayları büyük çevresel faktörlerden etkilenebileceğini gösterdi. Örneğin, anne besini mevsime göre değişebilir. Yazın çocuk doğduğunda, anneler emzirme sırasında daha çok meyve ve sebze tüketir.

Aynı şekilde, güneş doğum ayına göre anne ve bebek için aynı olmayacak. Oysaki UV ışınları D vitamininin oluşumundan sorumlu ve bazı hormonsal döngüyü etkiler. Mevsime bağlı olarak farklı alerjenlere bağlı olma, tartışmalı olsa bile hassasiyetin az çok önemli olduğunu açıklar. Elbette, bu açıklamalar, dünya üzerinde “yıldız sağlığı”nı genellediğimiz anlamına gelmez. Meteorolojik şartları ve her bölgenin besin alışkanlığını göz önünde bulundurmamız gerekir. İrlanda’daki bir oğlak burcunun sağlık durumu, Avustralya’daki bir koç burcunun sağlık durumuna daha yakın olacaktır.

Zihin ve Yıldızlar

Zeka da aynı şekilde doğum ayından etkilenir. Depresyon gibi hastalıklar (intihara eğilimli hastalıklar) doğum tarihi ile ilişkili olabilir.  Bilimsel açıklama için, kuzey yarımkürede mart ve mayıs ayı arasında doğan çocuklar ile güney yarımkürede eylül ve kasım ayı arasında doğan bebekler depresyon için daha büyük risk altındalar. Yine bu bilimsel araştırmaya göre, hamile kadınlar üzerinde grip virüsünün etkisinden bahsedilebilir. Şizofreni de doğulan mevsime göre değişiklilik gösteren bir akıl hastalığıdır. Çok soğuk aylar bunu oluşturur. Kaygılı insanlar şubat ve nisan arasında doğan insanlarda fazlacadır.

Peki bir ay beni nasıl etkiler? Çocuklar doğum tarihlerine göre aynı aktiviteyi yapmadıkları bir ortak varsayımdır: birisi ilk adımlarını bahçelerde atarken diğeri dört duvar arasında. Bazıları güneşin altında yürürken, diğeri televizyonda çizgi film izler. Nöronal plastisite etkileyebilecek çeşitli bilinçlendirme faaliyetleridir. Araştırmalar gösteriyor ki doğum ayı beyindeki bazı nörotransmetörleri üretimiyle ilişkilidir.

Zenginler ilkbaharda doğar…

Diğer çalışmalar da aynı şekilde gösteriyor ki; doğum ayı, maaş durumunun ve sosyal durumun üzerinde etkilidir. Julien Grenet, başlığı ironik olan -“Neden Boğalar, oğlaklardan daha iyi kazanır?” sosyal bilimleri inceler. Yazın doğan insanlar diğerlerinden daha başarılıdır. Fakat hala, yıldızlar hesaba katılmadı. Birçok faktörün aynı amaçta olduğundan bahsedilir. Öncelikle, sosyoekonomik durumlarına göre, insanlar yılın aynı dönemi içinde çocuk yapmazlar. Şematik olarak, çok zengin insanlar, yazın hamile kalır. Nisanda ya da mayıs ayında doğanlar istatistik olarak daha rahattırlar. Bu ilkbahar çocukları, akademik başarıyı teşvik edecek şekilde ayrıcalıklı olarak yetiştirilir.

Son olarak, doğum ayının davranış ve sağlık üzerinde etkisi varsa, o halde ölüm tarihine de etkisi vardır! Ömürden bahsetmiyor, zaten, hiçbir çalışma burçlar ile hayatın uzunluğu arasında bir bağlantıyı henüz kanıtlamadı. Buna karşın, biliniz ki, doğduğunuz günde ölme şansınız var. Bilim adamları için, doğum tarihi stres etkisini uyandıran bir gizem. O halde, yapılacak tek şey, şans yıldızlarına güvenmek için, burcunuza ve yapılan araştırmalara çok fazla önem vermemek…

Alain Sousa
Çeviri: Merve Esendağ
merve_esendag@hotmail.com
dahibeyin.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder